Младежите не проявяват интерес към селскостопански труд

Те не желаят и длъжности в производството, въпреки добрите финансови условия

 18.04.2019 08:29
Младежите не проявяват интерес към селскостопански труд

71 младежи се включиха в трудова борса по Проект "Национална EURES мрежа", организирана от Агенция по заетостта. Те можеха да избират между 126 работни места, от които 80 в сферата на производството. Най-търсените позиции от работодателите са за машинни оператори, монтажници, мотокаристи, електротехници. Висшистите избираха между позиции за инженери, стажант в отдел „IT”, търговски представители, мениджъри, зооинженер, служител човешки ресурси. Много  предложения имаше и в сферата на селското стопанство за длъжност оранжерийни работници, както и за и берачи и заготвители на билки.

За пореден път стана ясно, че младежите не проявяват интерес към селскостопански труд, както и към длъжности в производството, въпреки добрите финансови условия.

На трудовата борса присъстваха представители на Военно окръжие – Стара Загора, които предоставиха информация за различните възможности за кариерно развитие в армията.

Държавно предприятие ”Българо-германски център” – клон Стара Загора представи възможностите за обучение и професионално ориентиране.

С фирмите предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

През 2019г. по проекта ще се организират 104 трудови борси, две от тях в Стара Загора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | производството

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори