НАП: Изпращат писма на фирми за неподаден финансов отчет

Фирмите без дейност също са задължени да представят ГФО

 11.08.2017 11:07
НАП: Изпращат писма на фирми за неподаден финансов отчет

Всички търговци по смисъла на Търговския закон трябваше да заявят за вписване и представят за обявяване в търговския регистър годишния си финансов отчет (ГФО) за 2016 г. до края на юни 2017г. В същия срок останалите предприятия трябваше да публикуват финансовия си отчет чрез икономическо издание или чрез интернет.

Фирмите без дейност също са задължени да представят ГФО до 30.06.2017г., като за тях са предвидени облекчения по отношение на документите, подлежащи на публикуване в търговския регистър.
Бюджетните предприятия и eдноличните търговци, които не подлежат на задължителен независим финансов одит, не публикуват финансов отчет, напомнят от НАП.

Към момента инспекторите от НАП Стара Загора са уведомили, с покани и електронни писма, 281 активни фирми от областта, че не са изпълнили задължението си за публикуване на ГФО за 2016г. и на същите ще бъдат наложени глоби до края на месец септември.

В закона за счетоводството са предвидени нови, по-високи санкции за лицата, които имат задължение, но не са публикували финансов отчет. За ръководителя на предприятието – глоба от 200 лв. до 3000 лв., а на предприятието се налага имуществена санкция в размер от 0,1 до 0,5 на сто от нетните приходи от продажби за отчетния период, за който се отнася непубликувания финансов отчет.

Повече за задължението за представяне на ГФО, новите срокове, предвидените санкции и друга информация, може да се прочете на интернет страницата на НАП.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери представят | отчет | финансов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори