Откриват българско училище в Одеса

Украински фирми искат да развиват бизнес в България

 04.04.2019 17:47
Откриват българско училище в Одеса

Предстои отваряне на българско училище в Одеса и на културно-информационен център на Украйна в София. Това каза посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко, който днес се среща с областния управител Гергана Микова. Той посещава за първи път Стара Загора. На този пост е от септември миналата година, но владее отлично български език, тъй като от 1993 до 1998 г. е бил първи секретар на посолството на Украйна в България.

Москаленко напомни, че само в областта Бесарабия живеят над 190 000 българи, а в цяла Украйна броят им е над 204 000. След обявяването на независимостта на украинската държава за първи път в училищата в регионите с компактно българско население е започнало преподаване на български език.

Микова запозна госта си с характеристиките на Старозагорския регион. Тя акцентира върху културно-историческия туризъм и икономическите дадености на областта.

Украинският посланик предаде на областния управител списък с фирми от град Бяла църква, които проявяват интерес към България и искат да развиват бизнес тук. Беше обсъдена и възможността за организиране на съвместна среща на украински и български бизнесмени през настоящата година, с цел задълбочаване на икономическите връзки между регион Стара Загора и град Бяла църква.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери първи | български | българско | Украйна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори