Работодателите търсят най-вече машинни оператори и строители

През следващите 6 месеца нов персонал ще търсят 19,5% от анкетираните работодатели

 19.04.2019 12:19
Работодателите търсят най-вече машинни оператори и строители

През следващите 12 месеца ще се търсят най-интензивно машинни оператори, строители-монтажници и строители. Като професии с най-големи затруднения в намирането на работна сила работодателите определят машинен оператор и продавач-консултант. Това показват резултатите от първото проведено проучване сред работодателите от Старозагорска област за потребностите им от работна сила. За предприемачите най-необходими за настоящия и бъдещ персонал са знанията и уменията за самоконтрол и дисциплина. През следващите 6 месеца нов персонал ще търсят 19,5% от анкетираните работодатели. Най-важната ключова компетентност, която считат, че е необходимо да притежават търсените от тях кадри, е общуването на роден език.

След 3 до 5 години в Старозагорска област най-голяма потребност от специалисти със средно образование ще има в сектор строителство. За същия период най-голяма потребност от специалисти с висше образование  ще има в сферата на машинно инженерство и икономиката, а най-малко - в правото.

На заседание на Комисията по заетост бе представена и Регионалната програма по заетост на област Стара Загора за 2019 г. Според бюджета в размер на 205 043 лв., отпуснат за област Стара Загора, както и според точкуването по одобрената Методика, за областта се разкриват 51 работни места, разпределени по общини, както следва: Стара Загора - 4, Казанлък - 4, Раднево - 4, Гълъбово -    7,  Чирпан -4, Павел баня -  3, Мъглиж - 4, Николаево - 6, Гурково - 4, Опан - 3, Братя Даскалови - 6 и Областна администрация  - 2 работни места.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | месеца | търсят | област | следващите | персонал

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори