Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора с Ден на отворените врати

Седмокласници от Пето основно училище посетиха хотел "Сити"

 24.11.2018 10:27
Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора с Ден на отворените врати

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора се включи за трета поредна година в инициативата Ден на отворените врати. Три от заведенията в града отвориха врати, за да покажат модерно обзаведените си кухни и начина на работа там. Това гледаха учениците в ресторант "Чевермето". Ресторант "Бизар" запозна учениците с професията на бармана и разкри особеностите на добрия кетъринг.

Седмокласници от Пето основно училище посетиха комплекс "Сити". Екипът на хотела посрещна децата в лоби бара и направи заедно с тях инфотур.

"Разведох ги из целия обект. Обясних им как се организира работата, какво се ползва. Запознах ги с работния процес", обясни управителят Здравко Костадинов.

Според него има голяма полза от срещите с по-малки ученици, тъй като някои от тях все още не са се насочили къде искат да учат. Затова и работодателите от Сдружението предложиха преди година кариерното ориентиране да започва още от първи клас.

"Беше им интересно. Отворени сме за още такива срещи", допълни Здравко Костадинов. Това е едно от заведенията, които се включиха и в проекта по дуално обучение - готвачи.

"Години наред се оплаквахме, че няма хора за работа и накрая заедно с директора на ПГОХ "Райна Княгиня" - Зина Камбурова и нейните учители изпълнихме проект по реконструкция и оборудване на кухненския блок на училището. Това е доста мотивиращо за децата, които се подготвят в реална и модерна среда, а после ние продължаваме да им помагаме да се усъвършенстват вече в реален производствен процес. Резултатите са положителни и усилията на учители, работодатели и деца ще бъдат възнаградени", казва председателят на Сдружението в Стара Загора Иван Михалев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | ученици | отворени врати | хотелиери | ресторантьори

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори