Старозагорските превозвачи срещу пакета "Макрон"

 07.01.2019 10:26
Старозагорските превозвачи срещу пакета "Макрон"

Българските превозвачи готвят масов протест в сърцето на Брюксел. Причината е т.нар. пакет "Макрон". Ако промените бъдат одобрени и влязат в сила, ще ударят и засегнат източноевропейските превозвачи. Очаква се около 150 камиона да блокират белгийската столица на 10 януари.

Протестът в Брюксел ще бъде подкрепен от румънци, унгарци, поляци и литовци. Очаква се от България ще тръгнат около 340 шофьори.

Предстоящият протест в Брюксел на превозвачите няма да доведе до желания резултат. Това е мнението на старозагорски превозвачи, които са срещу пакета "Макрон". Причината според тях е в страните от Западна Европа, в които транспортният бранш е силно развит, но липсват кадри като шофьори и механици. Идеята е да се подпомогне техния страдащ икономически отрасъл, като се поставят невъзможни изисквания пред преозвачите от източноевропейските страни. По този начин техните транспортни фирми ще бъдат изправени пред фалит, а работниците ще бъдат изтеглени от други компании. 

"Страните с традиционно силен глас в Европейския парламент ще гласуват и ще приемат пакета "Мобилност", без да се съобразяват с мнението на повече от 1/3 на европейските страни - членки, чийто интерес се засяга от този пакет, а ние ще си останем с напразните протести", смятат превозвачите.

 

 

снимка: pixabay

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери старозагорски превозвачи | пакета "Макрон"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори