Четвърти ден Чугунолеене Първомай не работи

Причината е високата цена на тока на свободния енергиен пазар

 03.12.2018 16:17
Четвърти ден Чугунолеене Първомай не работи

Четвърти ден „Чугунолеене" Първомай е със спряно производство заради висока цена на тока на свободния енергиен пазар. С ограничено потребление на ток са и други две големи предприятия от старозагорския Холдинг Металик – „Енергоремонт – Гълъбово" и „Металик" АД. В „Енергоремонт" Гълъбово термообработващите пещи работят само на нощен режим. И в трите предприятия действа вътрешна наредба, според която при борсова цена на тока за мегаватчас над 90 лв. се спират всички енергоемки машини и производства. Днес базовата цена на тока беше 207,21 лв., като в пиковите часове между 9 и 20 часа цената на тока е 256,86 лв. Стойностите са над 3 пъти по-високи от цената на борсовата електроенергия в петък – 30 ноември – 84,11 лв.

Обявената базова цена на тока за вторник от 170,89 лв. също е необичайно висока и ще остави „Чугунолеене" Първомай с неработеща пещ и ограничения в потреблението на ел.енергия в „Енергоремонт - Гълъбово"  и „Металик" АД.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | цена | Чугунолеене Първомай | енергиен пазар

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори