90 проекта по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" в Казанлък

49 от проектите вече са приключили и за тях министерството е заплатило 24 млн. лв.

 13.03.2018 15:39
90 проекта по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" в Казанлък

Казанлък е втората по големина и значимост община в Старозагорска област, в която работят общо 3 100 предприятия, а няколко структуроопределящи са не територията на община Казанлък. Това каза съветникът на министъра на икономиката Любомир Ганчев, който припомни основните насоки на дейности на ведомството по линия на европейските проекти като намаляване на административната тежест, развитие и създаване на нови индустриални зони. Според данните на Министерството на икономиката, през програмния период 2014 – 2020г. за Казанлък са одобрени 90 проекта по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" на обща стойност 55 млн. лв. 49 от проектите вече са приключили и за тях министерството е заплатило 24 млн. лв. Като предстоящи за тази година нови процедури представителят на Министерството на икономиката изброи създаването на нови фирми, закупуване на оборудване и иновации.

В Казанлък се провежда традиционната среща на системата на Търговските палати с местния бизнес, която кметът Галина Стоянова определи като изключително важна връзката между бизнеса, Търговско-промишлената палата и Министерството на икономиката.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери Казанлък | среща | проекти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори