Антон Андонов: Ромите трябва да поемат ангажимент, а не да бъдат хрантутници

Трябва да се сложи край на професията "непълнолетна майка"

 12.02.2019 14:26
Антон Андонов: Ромите трябва да поемат ангажимент, а не да бъдат хрантутници

Концепцията за интеграцията на ромския етнос на Красимир Каракачанов предизвика остри реакции. В текстовете няма противоречие с Конституцията, категорични са от ВМРО. Всички граждани имат, както равни права, така и равни задължения. Не може някой да черпи привилегии от факта, че е с етнически произход. За концепцията разказа пред stz24 областният координатор на ВМРО Антон Андонов. 

 

Какво представлява самата концепция?

Концепцията е строго написана в осем страници. Тя е провокирана от факта, че след 25-30 години „циганска интеграция”, проблемът става  все по-сериозен. В концепцията са записани нашите мерки, за да може тези хора да поемат ангажимента си към държавата, а не само да бъдат нейни хрантутници.

 

Кога предстои тази концепция да бъде внесена за обсъждане?

До няколко седмици това ще се случи?

 

Какви са мерките, които са записани в документа? Как ще се справим с този проблем?

Ще използвам една стара българска поговорка „Който не работи, не трябва да яде”. Трябва да се спре безконтролната раждаемост, тъй като при този етнос раждаемостта се превърна в доходоносен бизнес. Получават се социални помощи, които в едно семейство с между 4 и 7 деца са около 2000 лева на месец, а тези деца нямат никаква перспектива. Правят се деца, за да може да се получават пари.

При непосещаване на училище тези помощи трябва да се спират. И сега законът е такъв, но не се спазва. Трябва да се спре малолетната раждаемост. В България процентът на деца, които раждат деца, е може би най-висок от всички европейски страни. В концепцията е заложено също разрушаване на гетата. Който иска да живее нормално ще отделя средства, ще си купува жилище, ще тегли заем. Всички български граждани знаят за какво става въпрос. Не може една част от обществото да живее на гърба на другите. Това не може да продължава така.

 

Много често ромите отказват работа. Предвиждат ли се мерки в тази посока?

Да, това също е заложено. След като даден човек откаже два пъти работа, му се спират социалните помощи.

 

При какви условия ще бъдат спирани детските надбавки?

Тези, които няма средно образование, няма да получават детски помощи. Всяко семейство може да има колкото деца пожелае, но те няма да бъдат издържани от държавата.

 

Има ли в България професия „непълнолетна майка”?

Разбира се, че има. В Сливен имаше случай – бабата на 28 години получава помощи за дъщеря си, която има три деца. Телковите решения също са проблем. В Смолянско от 400 деца, триста бяха болни от астма. Тези хора или ще се социализират, или ще ги принудим.

Предвидено е и получаването на помощи в натура. Парите сега не отиват при децата. Затова ще се дават в продукти.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери трябва | бъдат | също | деца | помощи | Няма | тези | концепцията

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори