Георги Гьоков: Целта ни в Стара Загора е удвояване на общинските съветници

За да се свали ГЕРБ от власт, всички сили трябва да бъдат обединени. Това предполага независим кандидат, който може да бъде подкрепен.

 19.06.2019 15:58
Георги Гьоков: Целта ни в Стара Загора е удвояване на общинските съветници

Г-н Гьоков, правилен ход ли беше оттеглянето на оставката и оставането на председателското място в БСП на Корнелия Нинова?

Времето ще покаже дали ходът е правилен или не. Почти цялата партия обаче искаше оттеглянето на тази оставка. Случи се най-доброто – Корнелия Никова да я оттегли. По този начин успяхме да запазим автентичността на партията и да останем една сериозна алтернатива на управляващите. Всичко останало би означавало съгласие с тях. Конгресът даде своеобразен вот на доверие на председателя и потвърди, че политиката на БСП е в правилната посока. Тази посока, която очакват членовете на партията.

 

Това обаче не потуши вътрешнопартийния конфликт, който е налице няколко месеца преди местните избори? Как ще се справите с него?

Лично аз не разглеждам разногласията като ожесточени битки и борби, а като един различен подход към целта – да спечели местните избори. Част от друго мислещите се опитаха по всякакъв начин, заради личните си амбиции, да свалят председателя. Една 130-годишна партия като БСП обаче, трудно би се поддала на такива провокации. Нямам илюзии, че вътрешното напрежение е спаднало до 0, но лично моето убеждение е, че до голяма степен напрежението е изчезнало. Това, че има хора с лични амбиции е нормално. Въпросът е те да бъдат елиминирани и поставени на мястото им.

 

Всичко това няма ли да се отрази на подреждането на листите за местните избори?

Листите се редят в общинските конференции. Едва ли в основните партийни организации има такива сътресения. Ще изкараме най-доброто, с което разполага БСП като експертност и потенциал.

 

Кога ще станат ясни имената на кандидатите за кметове и подредени листите за общински съветници?

В област Стара Загора сме си поставили срок до края на юни да бъдат издигнати кандидатите за кметове и общински съветници. Това обаче не означава, че по-нататък няма да има нови кандидати. Има възможност за всякакви номинации. Националният съвет изработи критерии, на които да отговарят.

Издигнатите кандидатури се обобщават. Възможна е и коалиция с останалите леви партии. През първата половина на септември ще стане ясен кандидатът за кмет.

 

Каква е целта, която си поставя БСП в Стара Загора?

На национално ниво целта ни е победа на местните избори. Това означава да имаме кметове в повече от половината общини.

Целта ни в Стара Загора е да имаме кмет – независим, подкрепен от БСП или изцяло партийна кандидатура и минимум удвояване на общинските съветници – т.е.12.

 

Т.е. има вариант да подкрепите независим кандидат?

За да се свали ГЕРБ от власт, всички сили трябва да бъдат обединени. Няма друг начин. Това предполага независим кандидат, който може да бъде подкрепен от ляво, от център ляво и от център дясно. Няма партия извън ГЕРБ, която да подкрепя управлението в момента в Стара Загора. Започнали сме разговори с останалите леви формации за евентуална коалиция на местните избори.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери избори | местните | Стара | Загора | кандидат | бъдат | Това | обаче | кметове | Независим

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Славов 10.09.2019 18:33

... ,,За да се свали ГЕРБ от власт, всички сили трябва да бъдат обединени. Няма друг начин." ... Ето другаря Гьоков с тези свои думи доказва, колко ялова е БСП. Ами нали е столетница. Сега другаря се чувства добре зад дебелия гръб на Нинова, ама лошото скоро ще го сполети. Никой в БСП не е вечно нареден на централната трибуна.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори