Костадин Костадинов, Възраждане: Целта ни е да управляваме самостоятелно

Влизайки в Парламента, в рамките на 12 месеца, ще предизвикаме предсрочни избори и ще ги спечелим

 04.12.2018 16:15
Костадин Костадинов, Възраждане: Целта ни е да управляваме самостоятелно

Костадин Костадинов е председател на политическа партия "Възраждане", учредена през август 2014 година. От месец май миналата година партията има своя структура в Стара Загора.

 

Утре вечер имате среща със симпатизанти в Стара Загора, която ще премине под мотото „Алтернатива има”. Каква е алтернативата?

„Възраждане” естествено.

 

Т.е. сте готови да управлявате? Така ли да Ви разбирам?

Готови сме да управляваме, имаме програма за управление, която представяме на хората. Най-важното нещо е, че има алтернатива. Пропагандата в страната обяснява едно и също нещо, че когато и да има избори ще се случи същото, ще се възпроизведе отново същото статукво. Това не е вярно. В България има политическа организация, която не е контролирана от никой и която в момента има много сериозен растеж. По някакъв начин социолозите се опитват да скрият това. Убеден съм, че ако утре има избори, ние влизаме в Парламента. Въпросът е колко ще ни оставят, след като откраднат голяма част от гласовете ни.

 

В такъв случай какво очаквате да се случи ако има предсрочни избори, след като сте на мнение, че ще скрият гласовете Ви?

Няма да успеят да ни откраднат всичко. На последните избори ни взеха половината . Имахме 80 000 гласа – взеха ни 40 000. Това, което очакваме е „Възраждане” да влезе в Парламента. Тогава няма как да бъдем скрити и националните медии да се правят, че не съществуваме, въпреки медийния чадър на национално ниво. Заради ролята, която има социалната мрежа, до голяма степен ние самите сме си медия. Непрекъснато се срещаме с хора. Постовете ми стигат до 500 – 600 хиляди души. Успяваме да се преборим с цензурата.

 

Казвате, че постовете Ви стигат до много хора, но колко от тях реално Ви подкрепят?

Говорим за изборен процес. От хората се иска да гласуват. Когато хората повярват, че сме алтернатива, стотици хиляди ще излязат да гласуват за нас. 50% от хората гласуват, останалите не виждат за кого да гласуват и не отиват до урните. Хората имат основания да не вярват, обаче това трябва да се преодолее. Ние даваме лични примери.

 

Очаквате ли предсрочни избори?

Убеден съм, че ще има. Правителството е изчерпано и ще бъде максимално глупаво ако продължи да управлява. Властта става токсична за ГЕРБ и Патриотите. В момента в българската политическа система партиите, определящи се като патриотични, нямат нищо общо с патриотизма. Те превърнаха патриотизма в мръсна дума, а даването на гражданство на българи от чужбина в мръсен бизнес. Техните резултати стават все по-зле. Сегашният кабинет е с по-ниски нива на одобрение отколкото кабинета на Орешарски.

 

Добре, дори и да влезете в Парламента, какво ще направите?

За нас е най-важно българите да разберат, че има алтернатива. Когато влезем в парламента ще покажем, че има нещо различно. Естествено е, че сега ни слагат етикети. Обещавам, че влизайки в Народното събрание, в рамките на 12 месеца, ще предизвикаме предсрочни избори, ще ги спечелим и ще управляваме страната. Нашата цел е да управляваме самостоятелно.

 

Имате ли капацитета да управлявате?

Разбира се. Капацитетът са хората – можещи, знаещи, които имат кураж. Ще дадем на тези хора да използват „Възраждане” като инструмент да осъществят целите си. Политиката е средство, за да работим в полза на обществения ресурс.

 

Предстоят местни избори. Какво се случва в организациите по места и по-конкретно в Стара Загора?

Ще имаме кандидат за кмет и листа за общински съветници. Всяка организация решава сама за себе си. За нас най-важни са хората – да са честни, професионалисти и визионери. Да знаят какво искат да направят.

 

Занимава ли им се на хората с политика?

Не, отвратени са. Но ние влизаме във война. Нямаме избор.

 

Как ще убедите хората, че сте различни?

С личен пример. Ако исках можех да съм депутат, министър, заместник-кмет. Но отказах всички тези неща, защото искам да разполагам с реална власт, за да осъществя нещата, които искам. Ще припомня нещата, които сме направили. Даряваме партийната си субсидия на организации и институции, които подпомагат двойки с репродуктивни проблеми. Показахме, че спазваме обещанията си. Трябват ни между 150 и 200 хиляди души и ние ги имаме.

 

Обвиниха Ви, че яхнахте протестите за горивата и много хора отказаха да излязат и да Ви подкрепят. Как ще коментирате това?

Протестите в първите дни бяха стихийни, масови, срещу всичко и всички. Буквално хората започнаха да ни питат и да ни молят какво трябва да се направи. Казахме, че искаме оставка, съд и затвор. Цените на горивата паднаха, но България не се оправи. Дадохме възможност да се отправят конкретни искания. Длъжни сме като политическа организация да излезем и да си защитим позицията.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери избори | Възраждане | Костадин Костадинов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Емил Янков 04.12.2018 20:46

Това е партия състояща се от обикновени и честни хора! Вярвам, че този път нещата ще се получат! Хора елате и се запознайте с идеите и представителите от Възраждане! Станете един от Възраждане!


#2 Красимир 04.12.2018 22:27

Рубладжия! Фалшив патриот, написал псевдо учебник по история, твоята песен вече е пята много пъти от различни наци-та, ти си поредният и копираш лошо.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори