Мария Динева, Народен съюз: Грешка е да се продава общинска земя

Безсмислени политически заяждания съпътстваха работата на Общинския съвет, смята Мария Динева

 05.08.2019 09:07
Мария Динева, Народен съюз: Грешка е да се продава общинска земя

Мария Динева е общински съветник от Народен съюз. През stz24.com тя коментира каква е равносметката й за изминалите четири години, кои са важните решения, които бяха взети и какво остана недовършено.


Г-жо Динева, каква е оценката Ви за работата на Общинския съвет през изминалите четири години? Намерихте ли общ език с останалите политически партии и успяхте ли да се обедините в името на гражданите?

Оценката ми не е висока, за съжаление. Безсмислени политически заяждания съпътстваха работата ни често, дебатът не беше по същество, а някак махленски. Материали в последния момент, много от въпросите в зала оставаха без отговор. Председателският съвет на практика беше елиминиран, а това доведе до лоша координация и липса на градивен диалог между групите. Изцяло липсва и контрол от страна на общинските съветници по отношение на изпълнението на вече взетите решения.

 

Кое беше най-трудното решение, което Вашата група взе?

Не мога да отделя конкретно решение, като най-трудно взето от нашата група. Ние винаги сме подкрепяли добрите за града решения. Намирали сме начин да сме информирани и по много от предложенията сме ходили на място да видим за какво точно става дума. Никога не сме правили компромис с принципите и програмата на Народен съюз.

 

Кои решения на Вашата група определяте като изключително важни за целия град и за какво не Ви стигнаха силите да се преборите?

Може би решението за запазване на парк Бедечка. Изключително важен и много сложен казус. Отнесохме много клетви, но съм убедена, че взехме правилното решение. Сред важните неща е това, че не допуснахме увеличение на местните данъци, такса битови отпадъци и цени на редица услуги. За съжаление не успяхме да убедим колегите си, че да се продава общинска земя е грешка. Не успяхме да реализираме и идеята си за безплатни детски градини в общината. Но съм убедена, че това решение съвсем скоро ще бъде взето на национално ниво.

 

Кои са важните неща, които предстоят пред новия Общински съвет на Стара Загора? Остана ли нещо несвършено, с което да се сблъскат новите съветници още в началото на мандата?

С решенията си Общински съвет на практика определя всичко което се случва с града ни, така, че винаги ще има нещо несвършено. Наша задача е да направим така, че младите хора да останат в Стара Загора, а за това са необходими – работни места, чист и зелен град, жилища на достъпни цени, безплатни детски градини, но най-вече доходи и работеща икономика. През следващия мандат Народен съюз ще направи редица предложения и промени в местната нормативна уредба, с които да окажем  реална подкрепа на малкия и семеен бизнес в Стара Загора. А това, освен  през промяна на голяма част от наредбите на общински съвет, минава през премахването на редица излишни административни щуротии и през сериозни структурни промени.  Ние ще направим всичко възможно да спрем тормоза над малкия бизнес, поне за нещата които зависят пряко от общината.

 

Предстоят местни избори, каква кампания очаквате?

Надявам се на коректна кампания, битката на идеи, а не само между личности.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Мария Динева | Народен съюз

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори