Михаил Михайлов: Най-трудното ми решение беше за "Бедечка"

Решението за мен беше много трудно, защото трябваше да гласувам против себе си заради благото на града

 30.07.2019 14:55
Михаил Михайлов: Най-трудното ми решение беше за "Бедечка"

Михаил Михайлов е общински съветник от ПП АТАКА. Попитахме го каква е равносметката му за изминалите четири години, кои са важните решения, които бяха взети и какво остана недовършено.

 

Г-н Михайлов, каква е оценката Ви за работата на Общинския съвет през изминалите четири години? Намерихте ли общ език с останалите политически партии и успяхте ли да се обедините в името на гражданите?

Като цяло работата беше доста добра. Бяха направени важни неща за града, имаше чуваемост, въпреки, че някои хора пресолиха манджата от изказвания. За най-важните неща обаче успяхме да намерим общ език.

 

Кое беше най-трудното решение, което Вие лично взехте?

Едно от трудните решения лично за мен беше решаването на казуса „Бедечка”. Преди години гласувах там да бъде квартал, хората с имоти се свързаха с мен. Аз интерес  там нямам, но съм израснал наблизо и мога да кажа, че на това място не е имало парк. Беше опасно и буренясало място. Решението за мен беше много трудно, защото трябваше да гласувам против себе си заради благото на града.

 

Кои решения определяте като изключително важни за целия град и за какво не Ви стигнаха силите да се преборите?

Имам достатъчно опит като общински съветник и вече не внасям предложения, за които знам, че няма смисъл. Но мога да се похваля с нещо, за което водих битка 12 години и най-накрая успях. За мен това е една победа и благодаря на всички колеги, с които направихме промяната. Става въпрос за предложението за смяна на имената на местности. Още през 2008 година го предложих, тогава всички го приеха с насмешка. Вече всички звучи на български.

Имам предложения, които все още не съм внесъл. Например за транспортната схема, там имам какво да предложа.

 

Кои са важните неща, които предстоят пред новия Общински съвет на Стара Загора? Остана ли нещо несвършено, с което да се сблъскат новите съветници още в началото на мандата?

Нещата се движат добре. Иска ми се да се случват по-бързо, но не става. Все пак сме българи, живели сме 500 години под турско робство и при нас нещата стават бавно. Важното е, че се движат в правилната посока. Препоръките ми към следващия Общински съвет е да се мисли за всички граждани, не само за тези, които живеят в града, но и за тези, които са по селата. Те също трябва да се чувстват старозагорци и да имат самочувствие. Да имат европейска инфраструктура. Разликата между селската и градската инфраструктура е огромна. В съседните държави няма такова нещо. Трябва да се работи в тази насока.

 

За какво не Ви стигна времето?

Много са нещата. Аз умишлено си поставям цели, които могат да бъдат постигнати. Рим не е построен за един ден и ние няма да оправим нещата само за един мандат.

 

Предстоят местни избори, каква кампания очаквате?

Пожелавам си една спокойна и положителна кампания. За съжаление обаче когато има кампания нещата излизат извън контрол.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | атака | решения | Михаил Михайлов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори