Пламен Йорданов, ГЕРБ: Не трябва да се търси само негативното и скандалното

Когато 10 човека снимат една плочка, която е сложена накриво, всички се фокусират върху нея

 02.10.2018 14:07
Пламен Йорданов, ГЕРБ: Не трябва да се търси само негативното и скандалното

Преди около седмица общинските структури на партия ГЕРБ в областта проведоха своите отчетно-изборни събрания и избраха нови ръководства. Кои са най-важните задачи пред тях, попитахме областния координатор на партията Пламен Йорданов.

 

Г-н Йорданов, на отчетно-изборните събрания на партия ГЕРБ в областта бяха избрани ръководства. Каква е първата задача пред тях?

Първата им задача е мотивиране на ядрата на структурите. Направихме план как да започнем по-активна работа със структурите. През октомври всеки един общински председател ще организира общи събрания, на които ще присъстват и областното ръководство, и депутатите, за да се набележат основните задачи в политически план. Разбира се основната цел е мотивация за спечелване както за Европейските избори, така и на местните. Ще започнем да се оглеждаме и за хора, които да влязат в Общинските съвети по места?

 

В коя община са най-големите проблеми? Къде бихте вложили най-много усилия?

Смятам, че Чирпан заслужава да се вложи доста енергия, като работа. Там проблемите са в самата община. Не се случват положителни неща в нито една сфера – инфраструктура, култура, образование. Във всичко има застой. Силно се надявам там да имаме избран кмет. Време е да има кмет, който да работи и да развива града.

 

Вие казахте, че ще подкрепите сегашните кметове на ГЕРБ, ако те имат желание за следващ мандат. Кога ще станат ясни имената на кандидатите за местните избори догодина?

Анализът, който не е само на областното ръководство, но и на националното показва, че кметовете на ГЕРБ са успешни. Те имат подкрепата на партията за следващ мандат. Всеки един от тях трябва да бъде лично мотивиран и крайното решение е негово. Цикълът по номинации и избор на кандидати започва след европейските избори.

 

Не смятате ли, че предизборната кампания на опозицията вече започна?

В интерес на истината кампанията на опозицията е в по-изгодна позиция. Те използват това, че във всяка една от общините се извършват доста мащабни ремонти, включително и в Стара Загора. Акцентът им е да се търсят кусури на ремонтите, което е добро за опозицията към момента. Всичко това обаче е жалко за самата общественост, защото вниманието на хората се фокусира върху несъществуващи проблеми или проблеми, които във времето ще изчезнат. Когато 10 човека снимат една плочка, която е сложена накриво, всички се фокусират върху нея. Има доста положителни неща, които може да се покажат, извън ремонтите. Мислим дали да не започнем кампания и да покажем положителното, хубавия пример в Стара Загора, за да не се търси само негативното и скандалното.

 

На какво ще наблегнете при избора на кандидати за общински съветници в Стара Загора. На последните избори имаше много голямо разместване в листата и в Общинския съвет влязоха хора, които бяха на последните места.

Това е положително. Означава, че тези хора са работили и успели да привлекат гласове. Тази промяна в закона дава лична мотивация на всеки един да даде най-доброто от себе си. В същото време стимулира и конкуренцията в самите партийни листи. Важно е да влязат достатъчно хора с експертен потенциал, защото отговорността за взетите решения е на съветниците. Най-важното е да изберем хора, които са мотивирани да работят за града си.

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери избори | Стара Загора | ГЕРБ | Пламен Йорданов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори