Пламен Йорданов, областен координатор на ГЕРБ: Очернянето и интригите в политиката отблъскват хората

Нашата стратегия в област Стара Загора ще бъде насочена към това, да покажем как Европа реално влияе на нашия живот

 21.03.2019 14:24
Пламен Йорданов, областен координатор на ГЕРБ: Очернянето и интригите в политиката отблъскват хората

Г-н Йорданов, готови ли са структурите на ГЕРБ в областта с номинациите за евродепутати?

Да. Проведени са номинации във всички 11 общини в Старозагорска област. Резултатите са обобщени и са изпратени към Изпълнителна комисия. Най-късно в началото на април листата ще бъде готова и представена.

 

Кои са номинациите и има ли номинирани старозагорци?

Номинирани са утвърдените лица в Европа – Мария Габриел, Андрей Новаков, Ева Майдел. От Стара Загора подкрепа получиха общинският съветник Николай Диков и Ангел Филипов, който беше кандидат на предишните европейски избори. Номинирани са също и членове на младежката организация.

 

През последните години предизборните кампании сякаш излизат от рамките на добрия тон. Каква кампания очаквате сега?

От страна на нашите опоненти очаквам точно такава кампания. Когато БСП определяше своя водач, посланието беше, че излизат на война, на революция, да свалят Правителството. Това според мен би отблъснало хората да гласуват. Етапът, който достигнахме в политиката на постоянно очерняне, интриги и фалшиви новини, по-скоро отблъсква хората и не им дава възможност за реален избор. Хората ще гласуват за това, което очакват от европейските депутати. Точно тази черна кампания обаче не позволява на хората да чуят реалните послания. Нашата стратегия в област Стара Загора ще бъде насочена към това, да покажем как Европа реално влияе на нашия живот – в градовете, в селата, в един регион, и за какви приоритети ще работим в следващия мандат на Европейския парламент. Без революции и фалшиви новини.

 

Идеята на опозицията е, че ако победят на евроизборите или имат близък резултат до Вашия, трябва да има предсрочни парламентарни избори. Вашето мнение?

Да, това е лайтмотивът на тяхната кампания. Истината е, че сред хората няма такова настроение. Те искат градовете им да се развиват, да имат повече възможности за работа, да живеят в по-добра среда, да усещат стабилност и една посока, която смятам, че настоящото правителство и евродепутати дават. По-скоро това е изместване от реалните приоритети на гражданите.

 

Рано ли е да говорим каква е целта, която сте си поставили?

Не бих искал да говоря за брой гласове или депутати. За мен е важно да достигнем до максимален брой хора, на които да предадем нашите послания – прости, ясни, конкретни. Едно такова е удължаване на живота на „Мини Марица – изток”.  Там работят хиляди хора и благодарение на това дружество Стара Загора е на едно от челните места по средна работна заплата в страната.

Кампанията ни ще бъде реална, позитивна, с конкретни приоритети.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | Европа | кампания | приоритети | Пламен Йорданов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори