Ралица Бояджиева: Информатик по професия, сладкар по душа

Някой ден мога да практикувам информатика от бъдещата ми сладкарничка.

 10.01.2019 12:21
Ралица Бояджиева: Информатик по професия, сладкар по душа

Ралица Бояджиева от Стара Загора е една от победителките в конкурса на информационен сайт stz24.com „Мис коледна курабийка”. В момента учи Информатика в УНСС. Информатика е изучавала и в гимназията в Стара Загора. Голямата й страст обаче е сладкарството.

 

Как решихте да се занимавате със сладкарство?

Започнах преди две години и половина. Засега е просто хоби, но нищо не се знае. По-нататък може да се превърне и в професия.

торта

Как Ви откриват хората? Как рекламирате това, което правите?

В един момент реших да си направя страничка във фейсбук https://www.facebook.com/ralysbakery22/, за да може приятелите ми да видят какво правя вкъщи. След това започнаха приятели и роднини да си поръчват разни неща. Нямам много време в момента да се занимавам с това, тъй като не съм много често в Стара Загора. Опитвам се когато мога да помагам. Правя всичко – от торти до бисквити, коледни къщички. Все повече ме търсят. Понякога се налага да отказвам поръчки, което не е много добре, но просто няма друг начин.

къщичка

Коя професия ще надделее в бъдеще, с какво ще се занимавате – информатика или сладкарство?

Може би и двете. Едното не изключва другото. Хобито винаги намира място в ежедневието на човек. Нещата могат да се съчетават. Икономиката може да се практикува отвсякъде, не е задължително да си в офис. Някой ден мога да си я практикувам от бъдещата ми сладкарничка.

 

Все пак обмисляте идеята да отворите собствена сладкарница?

Да, определено. Имам такава идея. Обмислям това да се случи след като завърша висшето си образование.

сладки

Каква е следващата изненада, която подготвяте?

За Свети Валентин и осми март. Много ми се иска да покажа нещо различно, нещо, което е малко познато в България. Следя много сладкари от различни страни и сега обмислям какво точно да направя, за да изненадам роднините и приятелите си.

торта

Какво Ви носи това хоби?

Удовлетвореност. Изглежда много лесно, но всъщност не е. След многото часове работа над печката и украсяването, започват да те болят ръцете, кръста. Това обаче са много сладки травми и носят огромно удоволствие.

 

Има ли друг сладкар в семейството?

Не, аз съм първата. Много обичам и да готвя. Харесва ми.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | интервю | Ралица Бояджиева | сладкарство

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Мария Терсеро 10.01.2019 16:52

Рали ти си първата,но може би малко наследяваш и от баба Радка! Много всусни неща сме яли навремето ,направени от нейните ръце !


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори