Тони Тонева: На тази земя човек се ражда и за щастие

Без високи токчета представяме „Мисис Централна България 2019“ Тони Тонева от Стара Загора. Русокосата чаровница печели и голямото отличие – титлата „Мисис Стара Загора 2019“, която ѝ дава право на есен да претендира и за короната на Мисис България.

 09.07.2019 09:20
Тони Тонева: На тази земя човек се ражда и за щастие

Разкажете ни малко повече за себе си – с какво се занимавате, какво сте завършила, за бизнеса, за семейството?

Казвам се Тони Тонева, на 32 г., омъжена с две малки момченца на 1.9 г и 3.8 г. Определям себе си като положителен, скромен и добър човек. Имам прекрасно семейство и се радвам на подкрепата на съпруга си Виктор Тонев.

Завършила съм висше образование с отличие като първенец на випуск по Маркетинг и реклама в Нов Български Университет.

Заедно със сестра ми Петя Трендафилова се занимаваме със собствен бизнес – развиваме успешно модния бранд AVIN, който е създаден от майка ни  Красимира Димитрова.

Двете сме страхотен тандем, защото сме много работливи и мотивирани с амбициозната задача да покажем, че в Стара Загора може да се произвежда мода на високо ниво. Щастливи сме, че  трудът ни се оценя високо - големи формати като “X factor”, “Гласът на България”, “На кафе”, “Vip Brother” и други ни търсят и предпочитат. И това според мен е повод за гордост на града.

Мисис Централна България 2019

Как съчетавате семейство и работа, а сега вече и корона?

Всеки който ме познава знае, че съм страшен работохолик. Когато се родиха децата ми (за 2 г. родих две деца:) приоритетите ми се пренаредиха.

Да си майка на две деца с толкова малка разлика във възрастта е огромно предизвикателство.

Имам две страхотни, много палави момченца, които са и много различни като темперамент. Да ги овладеем е ежедневна мисия.

Мисис Централна България 2019 4

Но открих в себе си баланса. Старая се да работя активно и да им отделям достатъчно време. Родителството е най-отговорният пост, който човек може да заеме, защото създава чужда съдба. На тази земя човек се ражда и за щастие. Аз и мъжът ми прекарваме цялото си време извън работа с децата ни. Вярвам, че това е важно за тяхното личностно израстване и поведение в бъдеще.

Короната по никакъв начин няма да промени моето ежедневие. Всеки следобед съм на детската площадка с моите момчета. През деня са на ясла и детска градина. Като тук искам да вметна, че в Стара Загора има невероятни държавни детски заведения.

Мисис Централна България 2019 5

Как решихте да участвате в конкурса?

Много се колебаех до последно. Но приех, тъй като видях възможност да популяризирам няколко обществено значими каузи, свързани с деца. Искам да използвам възможността да насоча вниманието на обществеността на Стара Загора към създаването на специален детски център със специалисти в помощ на родители, нуждаещи се от насоки с често срещани проблеми с децата ни. Бих се радвала, ако успея да убедя града, че ние, родителите, имаме нужда от европейско място със специалисти в борбата с пристрастеността на децата към електронни устройства. Тази тема сякаш се подминава в България, но все повече родители се сблъскват с този проблем. Смятам, че ако има център за работа с деца с подобни и други проблеми - би било много по-лесно за родителите да минат през този проблем. Този център може да открива и развива талантите на децата ни.

Също така ми се иска да дам гласност на една тема, която не е много популярна - Лаймската болест. В Стара Загора все още няма единен център, който да насочва гражданите към адекватни действия при този проблем. Получаваме разнопосочна информация и никога не сме сигурни дали са достатъчни предприетите действия след ухапване от кърлеж. Много родители дори не подозират за тази опасност, а някои пациенти не знаят, че могат да са носители на болестта без да подозират.

Мисис Централна България 2019 2

За пръв път ли участвате в подобен конкурс?

Участвам за пръв път в подобен конкурс, въпреки че съм получавала покани. Винаги съм била от другата страна - аз организирам и случвам събитието. Съгласих се заради каузите, които планирам да развия. Реших, че по този начин мога да им придам по-голяма гласност.

Какви са ангажиментите Ви като Мисис Стара Загора през следващата година?

Ще застана само зад кампании със съдържание и смисъл. Кампании, в които вярвам, които са истински и ползотворни за града ни. Имам още няколко проекта. Който и да осъществя след конкурса - ще бъде от полза за родителите и децата в града ни.

Иначе имам ангажимент да се явя и на конкурса в София, ако това ще ми даде възможност да доразвия моите каузи.

Мисис Централна България 2019 3

Какво е усещането да носите корона на главата си?

Ще бъда честна с Вас - короната не ми беше самоцел. Аз съм оперирана от его. Нямам потребността да бъда номер 1. Напълно наясно съм, че всеки има индивидуални критерии за красиво и добро. Участвах, защото исках да опитам подобно предизвикателство. Да съм от другата страна на нещата. Също така съм възпитана от моята майка, Красимира Димитрова, да бъда уважителна, скромна и винаги с добри мисли към другите. Тази корона мога да използвам единствено като възможност да бъда полезна в каузите, които споменах по-горе. Короната не ме променя. Като цяло смятам, че самооценката ми е много реална и земна. Човек трябва да служи на това, което прави.

Какво Ви предстои оттук нататък – накъде води пътят от днес нататък?

Имам много амбиции свързани с професията ми. Аз съм от онези хора, които постоянно се движат, случват нещо. Имам огромен набор от идеи за бъдещи проекти (само децата да са здрави:). Моето кредо е “Leaders are creators, not copypasters”. В бизнеса се стараем да предложим aктуален продукт с високо качество, изработен от нашите AVIN специалисти във вътрешното ни производство, който да има успехи и извън България. Искам да докажа, че е възможно в град като Стара Загора да бъде създадено нещо наистина стойностно за модния бизнес в европейския пазар. Иска ми се в града да има все повече талантливи хора, които са оценени и удовлетворени. Не искам да изтича потенциалът ни в чужбина. Искам да работя за децата на Стара Загора и конкретно за превенция от рядко срещани заболявания.

Кажете нещо в заключение

Защото поводът, по който разговаряме е короната на Мисис, казвам, че това не е конкурс за красота. Мисис България е събирателен образ на дами, които ежедневно балансират между работа, семейство, грижи за децата и собственото си съдържание. Това са дами, които дават гласност на своята добра кауза.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Децата | града | Стара | Загора | България | център | деца | работа | имам | Мисис

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Чирпантрон 09.07.2019 11:09

Тази бабичка умряла не я ли е срам от себе си незнам мега глупачка


#2 Кам 09.07.2019 11:24

Нямам думи вече ..... ебахти излагацията ама да ви кажа тази Тонка точно си е на мястото с тези селски конкурсчета хахаха идеално и прилягат на селския манталитет и неугледност


#3 Кристина Кръстева 09.07.2019 11:41

Ще се издавите в собствената си злоба! Браво на момичето! И на АВИН стил също!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори