Янко Янков: Ако подигравката с гражданите продължи, ще се кандидатирам за кмет

Срещу мен се води кална и мръсна кампания от партиите на статуквото и техните слуги, категоричен е Янко Янков

 12.08.2019 15:50
Янко Янков: Ако подигравката с гражданите продължи, ще се кандидатирам за кмет

Янко Янков е общински съветник от Коалиция „Истината за Стара Загора”. През stz24.com той коментира каква е равносметката му за изминалите четири години, кои са важните решения, които бяха взети и какво остана недовършено.

 

Каква е оценката Ви за работата на Общинския съвет през изминалите четири години? Намерихте ли общ език с останалите политически партии и успяхте ли да се обедините в името на гражданите?

Оценката ми за този Общински съвет е критична. Ако трябва да оценявам по шесто балната система, бих дал четворка. Повече от половината общински съветници са от ПП ГЕРБ и по този начин правят каквото искат. Решенията бяха повече в партиен интерес, отколкото на града и гражданите. Няколко от по-малките партии гласуват заедно с тях и по този начин взетите решения не са в интерес на хората. Някои от решенията успяхме да спрем. Например продажбата на парцела зад Универсалния магазин, известен като Стария съвет или увеличаването на данъците чрез смяна на районите. Стопирахме и стотици продажби. Имаше много неща обаче, с които не успяхме да се преборим. Чест прави на председателя на групата на ГЕРБ Николай Диков, че се опитваше да синхронизира разговорите между групите в местния парламент.

 

Кое беше най-трудното решение, което Вашата група взе?

Не е имало трудни решения, защото сме се ръководили от интереса на гражданите. В крайна сметка сме избрани именно заради това – да се вслушваме в гласа на хората.

 

Кои решения на Вашата група определяте като изключително важни за целия град и за какво не Ви стигнаха силите да се преборите?

Променихме доста наредби. Една от тях например е за настаняването в общински жилища. По този начин осигурихме възможност на хората, които наистина са в затруднение, да имат достъп до тези жилища. Много от настанените в тях трябваше да ги напуснат, тъй като не отговарят на критериите. Намалихме двойно цената на паяка в Стара Загора и беше премахнат частният паяк.

Имали сме много предложения за промяна в общинските структури, които обаче не се осъществиха. Директорите на някои от общинските предприятия си останаха политически назначения и продължават да ръководят дружествата, въпреки загубите за стотици хиляди левове на година, които се покриват от парите на старозагорци. Единственият автосервиз и единствената погребална агенця в света, които работят на загуба, са в Стара Загора. Въпреки всичко, от общината отказаха да сменят директорите, защото били "наши хора". Още на следващата сесия ще внеса предложение за закриването на тези дружества, от които общината няма нужда, а се използват единствено за хранилка. А пък да видим дали предложението ще бъде прието.

Не можахме да се преборим със застрояването на зелените площи в междублоковите пространства. Много от тях са продадени от Общината, както се случи в кв. „Казански”. Там не можахме да спрем застрояването. Нямаше обаче правилно решение. Не можем да дадем зелена площ на центъра в замяна на зелена площ в квартала. Нормално да се предложи парцел, който отговаря на района.

 

Кои са важните неща, които предстоят пред новия Общински съвет на Стара Загора? Остана ли нещо несвършено, с което да се сблъскат новите съветници още в началото на мандата?

Много неща останаха недовършени. В момента управлението е хаос. Има проблем с паркирането, с еднопосочните улици. Всеки ден се слагат нови знаци и после се махат. Община Стара Загора не си знае имотите, те се използват без наем. Общинските дружества са на загуба. Разочарован съм и  от отношението на кмета, който не идва на заседания на Общинския съвет. Част от взетите решения не се изпълняват. Например, преди две години се взе решение да бъде освободен директорът на общинското дружество „ Автобусни и тролейбусни превози”. Той обаче все още е на поста си.

 

Предстоят местни избори, каква кампания очаквате?

Кална и мръсна, тя вече започна. Вадят се фалшиви компромати. Срещу мен се извади изпълнителен лист, че сметките ми са запорирани. Такова нещо няма. Пускат се слухове, че съм сменил няколко политически партии, което също не е вярно. Бил съм член единствено на „България без цензура”, но от 2014 година не съм. На последните евроизбори бях кандидат от листата на ПП ВОЛЯ, но от гражданската квота. Говори се още, че по време на мандата ми като общински съветник съм се облагодетелствал, което също не е вярно. Категорично мога да заявя, че през тези четири години нито аз, нито някой от близките ми е печелил обществени поръчки. Всичко това цели очернянето ми, за да не се кандидатирам за кмет. Към момента нямам такива амбиции, но ако тази кампания продължи, ще вляза в битката за кметския стол.

Ще се кандидатирам за кмет на Стара Загора, ако подигравката с гражданите продължи. Пренебрежението към това, което ние гражданите говорим, е не просто демотивиращо, то е вбесяващо.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | общински съвет | Янко Янков

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Старозагорец 13.08.2019 17:27

"Лъжата за Стара Загора" сте вие, Янков. Но ще дойде и тоя ден да ви лъсне нацапаният дирник пред града.


#2 Стойчо 14.08.2019 09:42

Г-н Янков няма мъжество и кураж да се кандидатира за кмет, нито чест, нито морал.


#3 Пламен 14.08.2019 18:09

Пълни глупости,спешно има нужда от специализиран преглед този човек!


#4 Infos 16.08.2019 02:57

Заемна оферта 100% гаранция. Добре дошли при вас Ние предлагаме заеми и нашите услуги са 100% гарантирани при достъпна лихва от 3% Имейл: infos.kredit700@gmail.com Whatsapp: +32 460 21 16 01


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори