Inner wheel клуб Стара Загора: с грижа и отговорност към женското здраве

Проектът включва гинекологичен преглед с взимане на цитонамазка. Предвиждат се и обучителни беседи, които ще са насочени към младите жени.

 26.02.2019 15:37
Inner wheel клуб Стара Загора: с грижа и отговорност към женското здраве

Inner wheel клуб Стара Загора Берое стартира проект "Майчинството - сбъднато чудо и отговорност". Проектът включва безплатни профилактични гинекологични прегледи през месец март и се изпълнява съвместно с Болница Тракия, разказа пред stz24.com президентът на клуба д-р Камелия Харачерова.

„През тази година събитията на международната организация Инър Уийл преминават под мотото „Грижата за жените и момичетата”. Ние като последователи решихме да обвържем годишния си проект с тази тема. Конкретната идея дойде от д-р Калина Пиперкова, която е началник на гинекологичното отделение в болницата и член на клуба. Тя е и основният изпълнител на този проект”, обясни Харачерова.

Проектът включва гинекологичен преглед с взимане на цитонамазка. Предвиждат се и обучителни беседи, които ще са насочени към младите жени.

„Нашата идея е да обърнем внимание на здравето преди забременяване и раждане. Да обясним за болестите, предавани по полов път , за предпазните средства, които да използват и какви са последиците от един аборт. Ще обърнем внимание на естественото раждане и какви са ползите от него, както и колко е важно кърменето. Много млади майки отказват да кърмят децата си. Благодарим за съдействието на ръководството на болница „Тракия”, които безвъзмездно ни предоставиха базата си”, допълни Камелия Харачерова.

Направен е график с часовете за прегледи, който е предоставен на регистратурата. Няма ограничения в броя на жените, които ще бъдат прегледани.

Проектът е на стойност 5 950 лева.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери проект | Харачерова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори