Адвокат: „Артекс“ се ползват с политическа подкрепа

Доказателството е, че те нямат валидно строително разрешение. Това каза пред bTV Никола Вапцаров, адвокат и член на инициативния комитет "Лозенец", който се бори срещу строителството на небостъргача.

 23.03.2019 12:00
 Адвокат: „Артекс“ се ползват с политическа подкрепа

 "Артекс" се ползват с политически протекции. Доказателството е, че те нямат валидно строително разрешение. Това каза пред bTV Никола Вапцаров, адвокат и член на инициативния комитет "Лозенец", който се бори срещу строителството на небостъргача.

"От две години протестираме активно. Имахме шест протеста със затваряне на "Черни връх", пускахме жалби до абсолютно всички институции. Всички са уведомени за този случай, но всички си измиват ръцете с писмото на Йовев и с тази интерпретация на закона, която като юрист смятам, че е абсолютно погрешна и незаконна", още юристът.

Според него, 99% от хората се обезвериха от цялата ситуация. "Останахме една шепа хора, които казахме, че ще изчерпаме докрай всички легални възможности, които имаме, преди да се откажем", допълни той.

Адвокатът поясни, че има разследване срещу Валентин Йовев за престъпление по служба и превишаване на служебни правомощия, тъй като не е упълномощен от министър да дава такива тълкувания.

Стана ясно, че ДНСК отново ще проверява законността на тази сграда.

"Загубих доверие в способностите на ДНСК да предприемат адекватни действия, защото през годините са доказали, че нямат капацитета и желанието да се справят с проблемите с презастрояването. Това важи за цяла България. Нежеланието на институциите да изпълняват задълженията си по закон доведоха до това

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери протест | криминални | Артекс | ДНСК

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори