Телефонни измамници "лекуват" заразени с коронавирус

Ало измамниците стават все по-изобретателни в лъжите, с които подмамват жертвите си. Те вече използват и заразата с коронавирус.

 08.04.2020 14:00
Телефонни измамници "лекуват" заразени с коронавирус

Телефонните измамници стават все по-изобретателни в лъжите, с които подмамват жертвите си. Те вече използват и заразата с коронавирус. По тази схема преди няколко дни успели да измъкнат 1600 лева от възрастна жителка на русенско село.

73-годишната жена в живее в русенско село, но желае да остане анонимна, защото още не може да се отърси от шока, уплашена е и се срамува. Преди няколко дни на домашния си телефон получава обаждане от мним лекар. Той й съобщава, че брат й, който живее в САЩ, е заразен с коронавирус и спешно трябва да се съберат пари за скъпа инжекция. Възрастната жена повярвала, защото и дали да разговаря с плачещ мъж, който в шока си оприличила на гласа на брат си. Той й казал, че трябва да му помогне.

Разговорът отново бил поет от "доктора", който внимателно й обяснил необходимостта от поставяне на втора животоспасяваща инжекция. Разговорите с "доктора" продължили повече от два часа, като той накарал жената да опакова 1600 лв. и да ги предаде на човек, който ще дойде до дома й с кола. Така и направила жената - сложила сумата в черна кесия и ги дала на човек, който с кола дошъл до дома й. На него трябвало да плати и още 60 лева за услугата .

По-късно възрастната жена разбрала, че е станала жертва на измамници и то за втори път. Предишният обаче съседката предотвратила измамата.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери жена | телефонни | схема | измамниците | измами | коронавирус | лъжите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори