Джебчийки са плъзнали из хипермаркетите

Особено незащитени са майките с колички, които трябва да пазаруват, да наблюдават бебето и да правят поне още едно нещо успоредно с това.

 29.12.2018 15:26
Джебчийки са плъзнали из хипермаркетите

Бум на кражбите се наблюдава по празниците навсякъде по магазините. В страната са се концентрирали джебчийки от цяла Европа и според  МВР гилдията ще остане чак до 18-20 януари.

Все по-нагли стават чевръстите крадли като напоследък направо задигат чантата от количката, с която пазарувате. Това се случва около щандовете за плодове и зеленчуци и меса и сирена. Много бързо след това напускат обекта и първото, което правят е да се възползват от дебитни и кредитни карти. Хората продължават за удобство да държат ПИН кодове залепени на листче на пластиката или до тях.

Джебчийките вече са сменили тактиката – не търсят жертвите на опашката, а между щандовете. Особено незащитени са майките с колички, които трябва да пазаруват, да наблюдават бебето и да правят поне още едно нещо успоредно с това.

Очаква се пикът на кражбите да е около 30 декември – 2 януари. Нашенските джебчийки се конкурират с групи от Англия, Франция, Австрия, Германия.

Бъдете внимателни, вашата сигурност е във вашите ръце!

Снимка: plovdiv

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери кражби | джебчийки | хипермаркети

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори