Запорираха над 800 хиляди лева, предназначени за купуване на гласове

По искане на обвинението са запорирани 425 000 лева, предвидени за ползване за изборни нарушения. В хода на разследването са иззети още и 383 000 лева и евро в различни купюри, които били предназначени за купуване на гласове.

 06.04.2021 15:10
Запорираха над 800 хиляди лева, предназначени за купуване на гласове

За първи път са запорирани и иззети суми за общо над 800 000 лв., за които има събрани доказателства, че са за купуване на гласове в полза на определен кандидат, партия или коалиция.Това съобщиха от Прокуратурата.

По искане на обвинението са запорирани 425 000 лева, предвидени за ползване за изборни нарушения. В хода на разследването са иззети още и 383 000 лева и евро в различни купюри, които били предназначени за купуване на гласове.

41 са разследванията на изборни нарушения от началото на кампанията в цялата страна, сочат обобщени данни от дежурните звена в МВР, ДАНС и ПРБ. Повдигнати са обвинения на 13 души.

Общо образуваните в прокуратурата преписки за нарушения на изборното законодателство, са 728. След анализ на информацията от Националното междуведомствено звено се установява, че подадените сигнали, свързани с изборния процес, са по-малко в сравнение с предходните парламентарни избори през 2017 година, когато те са били 945. 

По-малко са и разследванията на изборни нарушения - през 2017 г. те са били 99, а при вота сега за 45-о Народно събрание - 41 досъдебни производства.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | прокуратура | купуване | гласове | доказателства

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори