Не вдигайте на тези номера! Нови и по-хитри телефонни измамници

Телефонните измамници "задобряват" все повече.

 12.02.2019 13:17
Не вдигайте на тези номера! Нови и по-хитри телефонни измамници

Наш читател сподели атаките, на които е подложен почти ежедневно от няколко седмици. Става дума за добре измислената схема с импулсен номер, който прозвънява веднъж, а след като му върнете обаждането вече сте жертва, без дори да трябва да хвърлите и един лев през терасата.

Обикновено, номерата, от които се извършват измамите са чужди и най-често от острови и далечни земи, макар и в този материал да публикуваме "хистори" от днес. Много често, когато върнете обаждане се чува свободен сигнал, а линията е вече отворена или някой се опитва да обясни нещо и смущава връзката, а всичко е с една единствена цел - да стоите на импулсния телефон, колкото се може по-дълго.

Някои български доставчици на мобилна услуга вече са забранили обаждания от екзотични земи като о. Възкресение, от където имаше бум на подобни атаки, но виждаме, че измамниците са се обучили на пренасочване и днес вече избират от номера от Франция и Полша, както може да видите и в примера от снимката.

Потърпевши и експерти от мобилни компании съветват да блокирате тези номера и никога да не връщате обаждане.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери вече

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори