Пуснаха д-р Иван Димитров срещу "подписка"

Обвиняемият е наблюдавал опита за кражба поне 30 минути, без да уведоми компетентните органи. Стрелял е с предварително зареден пистолет Валтер – незаконно притежаван.

 06.03.2018 12:14
Пуснаха д-р Иван Димитров срещу "подписка"

Окръжната прокуратура в Пловдив изнесе подробности по разследването за убийството на Жоро Плъха. Съпругата и децата на д-р Иван Димитров не са били в къщата по време на кражбата, а той е наблюдавал крадеца около 30 минути без да звънне в полицията.

"Твърдеше се, че крадецът е влязъл в дома на обвиняемия. Твърдеше се, че е имал съучастник, че в жилището са били съпругата на обвиняемия и двете му деца. Твърдеше се, че оръжието е било притежание на крадеца и съучастника му. В рамките на тези 72 часа, включително и в късните часове снощи, бяха извършени множество процесуално-следствени действия. Бяха получени и много експертизи. Установи се, че към момента на извършване на деянието не са били нито съпругата, нито двете му деца. Това се установява от самите показания на съпругата на обвиняемия и от неговите обяснения. Не е имало и съучастник на крадеца. Опитът за кражба в гаража, намиращ се в кооперацията, е извършен само от убития", коментира окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Категорично е установено, че изстрелите и настъпилият сблъсък между двамата са били в двора на кооперацията.

Обвиняемият е наблюдавал опита за кражба поне 30 минути, без да уведоми компетентните органи. Стрелял е с предварително зареден пистолет Валтер – незаконно притежаван.

В дома на д-р Димитров са намерени още незаконни оръжия. Според данни на разследващите той се е опитал да прикрие следите от убийството и е отказал категорично да се обади на тел. 112.

Стрелял е от упор.

 

снимка: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери Пловдив | убийство | д-р Иван Димитров

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори