Скандалната милионерка Ружа Игнатова е арестувана в САЩ | ВИДЕО

 Игнатова е обвинена през изминалите години от германския финансов регулатор BaFin, че OneCoin служат като платежно средство, чрез което се заобикалят местното законодателство, уреждащо платежните услуги.  

 16.11.2019 08:32
Скандалната милионерка Ружа Игнатова е арестувана в САЩ | ВИДЕО

Името на милионерката Ружа Игнатова стана известно покрай криптовалутите OneCoin  и натрупаната от нея печалба от над $500 млн. от OneCoin. В един момент тя изчезва, но остават покупките на имоти и яхта, огромно имение за съпруга й във Франкфурт, както и имение в Дубай. 

Публични твърдения, анализи и съмнения, че за разлика от истинските криптовалути OneCoin няма блокчейн, има от години. Също така от години има и медийни публикации и предупреждения от регулатори, че OneCoin може да е измама. 

Преди малко повече от година антимафиоти от ГДБОП и агенти на ДАНС нахлули в офисите на ръководената от Игнатова мрежа от кампании за криптовалута OneCoin в София, Варна и Велико Търново, пише в. Телеграф. Иззети са сървърите, множество документи и са разпитани над 50 свидетели. Акцията е продължение на резултат от разследване в Германия. Ружа Игнатова е обвиняема в Германия за „пирамидална структура за измама с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари“. 

По данни на българската прокуратура дейността на свързаните с OnCoin се разследва още в Англия, Ирландия, Италия, САЩ, Канада, Украйна, Литва, Латвия, Естония и много други държави. Още тогава проверката показва, че Игнатова е обвинена през изминалите години от германския финансов регулатор BaFin, че OneCoin служат като платежно средство, чрез което се заобикалят местното законодателство, уреждащо платежните услуги. 

И точно в разгара на скандала милионерката изчезва. В САЩ Ружа Игнатова се издирва от ФБР заради измами за над $4 млрд. Властите установяват и причастност на брат й в престъпната дейност и така Константин Игнатов е арестуван на летището в Лос Анджелис през март. Той е човекът, който предава кралицата на криптовалутата на американските власти.

Игнатов е сключил извънсъдебно споразумение и е признал ролята си в измамната криптовалутна схема OneCoin. Споразумението е било сключено още на 4-и октомври. Игнатов все още не е осъден, но може да получи до 90 години затвор за ролята в измамата. В документа от споразумението се казва, че сътрудничеството на Игнатов с властите може да разкрие дейности на лица, които може да използват насилие срещу него и семейството му. В него се обобщава, че Игнатов може да кандидатства да бъде включен в американската програма за защита на свидетелите и да му бъде предоставена нова самоличност.


Използвани са материали на Блиц

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери него | преди | Игнатов | имение | Ружа Игнатова | OneCoin | милионерката

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори