Tърговци разпространяват фалшива козметика в интернет

Над 30 онлайн магазина, предлагащи, фалшива козметика са разбили ГДБОП от началото на годината

 13.05.2019 12:00
Tърговци разпространяват фалшива козметика в интернет

Над 30 онлайн магазина, предлагащи, фалшива козметика са разбили ГДБОП от началото на годината. Парфюми и гримове - менте се предлагат от търговци, който всъщност не могат да бъдат открити. Козметика със съмнително качество буквално залива интернет.

Парфюми, гримове и кремове се предлагат като оригинални продукти, а вместо тях потребителите получават фалшиви и опасни стоки. Парфюмите са сред най-задържаните и на митницата фалшиви стоки. От началото на годината са разбити над 30 онлайн магазина с фалшива козметика - предимно във Варна и Благоевград. При акцията във Варна са конфискувани над 9500 парфюма на 30 водещи световни търговски марки.

Абсолютно всички са с много ниско качество, наподобяват търговските марки на известни продукти и ощетяват потребителите с ниското си качество, в някои случаи застрашават живота и здравето им. Тези сайтове оперираха на територията на България, освен това имаха секции на гръцки, румънски, английски - така че да могат поръчвани стоки от близките държави в региона. Обикновено тези стоки са произвеждани в Китай и са внасяни от Дубай и Турция, преминават през границата и тук се разпространяват, обясни Явор Колев от ГДБОП.

Измамните сайтове са регистрирани в България, но в тях липсва информация за търговеца. А ако има оставен контакт, при проверка - се оказва фалшив, и на него не може да бъде открит никой.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери началото | онлайн | магазина | козметика | стоки | ГДБОП | качество | фалшива

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори