Георги Сапунджиев ще излежи цялата си присъда

Пловдиският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев, постановено от Окръжен съд – Стара Загора.

 12.07.2018 14:59
Георги Сапунджиев ще излежи цялата си присъда

Георги Сапунджиев ще трябва да изтърпи остатъка от наложеното му наказание. Това реши Апелативен съд Пловдив. На 2 юни 2014 година Георги Сапунджиев прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.

На 28 юни Окръжният съд го освободи предсрочно от Затвора.

Въззивният съдебен състав е приел, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне. За добро поведение на Сапунджиев е бил  променен режима на изтърпяване на наказанието от „общ“ на „лек“.

Отделно от това, за положителните му прояви, осъденият постоянно е бил поощряван с домашен отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна почивка извън затворническото общежитие от открит тип. В тази връзка апелативните съдии са отбелязали рядко срещаната от затворническата администрация активност – за престоя на Сапунджиев до момента са издадени 29 заповеди за награждаване  с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание. По тази причина е прието, че с поведението си не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да  ползва изключението и привилегията на условното предсрочно освобождаване. В противен случай приложението на този институт би било единствено  средство за корекция размера на наложеното на осъдения  наказание.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Георги | наказание | Сапунджиев | наложеното

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Десислава Сапунджиева 12.07.2018 21:43

Моля кажете ми каква беше присъдата на мъжа прегазил дете на 16.06.2015 година в квартал Лозенец със служебния си бус! Една година по късно! Или всички сте забравили за случая, зщото детето е ромче!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори