Делото срещу момчето, което при дрифт рани Диди и приятелките й в Стара Загора вече е в съда

Окръжна прокуратура-Стара Загора предаде на съд Н.М.М., на 20 г., за това, че на 01.10.2021 г . в гр. Стара Загора, при преминаване през кръгово кръстовище между ул.“Иван Вазов“, ул. “Христина Морфова“ и ул. “Ангел Кънчев“, при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движението по пътищата, а именно:

 11.08.2023 15:29
Делото срещу момчето, което при дрифт рани Диди и приятелките й в Стара Загора вече е в съда

Окръжна прокуратура-Стара Загора предаде на съд обвиняем за умишлено причиняване на телесни повреди на три жени при извършване на „дрифт“ с лек автомобил в Стара Загора, информират от пресцентъра на държавното обвинение. 

Окръжна прокуратура-Стара Загора предаде на съд Н.М.М., на 20 г., за това, че на 01.10.2021 г . в гр. Стара Загора, при преминаване през кръгово кръстовище между ул.“Иван Вазов“, ул. “Христина Морфова“ и ул. “Ангел Кънчев“, при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани  в Закона за движението по пътищата, а именно:

- чл.20, ал.1  - „водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства“. Установено е, че Н.М.М. умишлено загубил  контрол върху  управлявания от него лек автомобил,  което нарушило напречната устойчивост  на колата при излизане от кръстовището
- чл. 21 ал. 1 - „при избиране скоростта на движение на водача на пътно преводно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч. - за пътно превозно средство от категория „В“ за населено място  - 50 км./ч“. Установено е, че Н.М.М. управлявал автомобила със скорост 78 км/ч
 - чл.104б т.2 - „на водачите на пътнотранспортни средства е забранено да използват пътищата, отворени за обществено ползване, за други цели освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари“.

Установено е, че чрез т.нар.“дрифт“  Н.М. М. не е използвал пътя в съответствие с неговото предназначение - за превоз на хора и товари, а за  извършване на демонстративни маневри – странично плъзгане на автомобила по асфалта,  което довело до  загуба на контрол над колата и на нейната напречна устойчивост, при което настъпило напускане на пределите на платното за движение, с последващо качване върху северния тротоар на ул. “Христина Морфова“. В резултат на тези си действия Н.М.М. умишлено причинил тежка телесна повреда на 23-годишната Д.М., средна телесна повреда на 23-годишната П.П., и средна телесна повреда на 27-годишната Ц.М. Престъплението е квалифицирано  по  чл. 342 ал.3 вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото са разпитани свидетели, изготвени множество експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимка: stz24.com, архив

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Ден на Независимостта


Маркери Стара | Загора | Движение | автомобил | пътищата | умишлено | установено | годишната | телесна | повреда

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори