Задържаха двама мъже заради домашно насилие

По първото досъдебно производство Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем А.С., на 27 г., за това, че на 14.10.2023 г. в гр. Стара Загора е нанесъл средна телесна повреда на 21-годишна жена, негова съжителка, като я съборил на земята, влачил я, удрял я по тялото, като при падането тя е наранила дясната си ръка.

 18.10.2023 10:43
Задържаха двама мъже заради домашно насилие

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми по две досъдебни производства А.С. и П.К. за престъпления, извършени в условията на домашно насилие.

По първото досъдебно производство Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем А.С., на 27 г., за това, че на 14.10.2023 г. в гр. Стара Загора е нанесъл средна телесна повреда на 21-годишна жена, негова съжителка, като я съборил на земята, влачил я, удрял я по тялото, като при падането тя е наранила дясната си ръка. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано по  чл.131, ал.1, т.5а, вр. чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

По второто досъдебно производство Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем П.К., на 28 г., за това, че след раздялата със съжителката си - 27-годишна жена, е извършил две престъпления насочени срещу личността и имуществото й. На 14.10.2023 г. в гр. Стара Загора е унищожил противозаконно чужди движими вещи, като е срязал четири броя автомобилни гуми на кола, управлявана от нея  – престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс. П.К. е обвинен и за това, че на 14.10.2023 г. в гр. Стара Загора по мобилно приложение се заканил на пострадалата жена  с престъпление против нейната личност, а именно че ще я залее с киселина и др. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано по чл.144, ал.3, т.3 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 18 октомври 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | жена | прокуратура | насилие | условията | Районна | домашно | кодекс | 2023

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори