Защитата на Мария Гиздева настоява делото да се върне в прокуратурата

Около 60 са свидетелите по делото, експертизите са 28

 22.02.2019 14:07
Защитата на Мария Гиздева настоява делото да се върне в прокуратурата

Адвокатите на Мария Гиздева поискаха делото за убийството на 62-годишния Богдан Динев да бъде върнато на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения. Окръжният съд в Стара Загора обаче не уважи искането. Определението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Апелативния съд.

„Нарушенията са свързани с изготвения обвинителен акт и неясноти в обвинението”, обясни адвокат Валентин Димитров и допълни, че ще обжалват.

По време на заседанието защитата поиска и отвод на прокурора по делото, което искане също не беше уважено.

„Прокуратурата твърди, че преди няколко години Мария е извършила кражба от училището, в което е учила. Това е причината да поискаме отвод на прокурора по делото. Такава присъда няма, няма и дело, но това е прибавено в обвинителния акт”, коментира адвокат Петко Кънев.

Около 60 са свидетелите по делото, експертизите са 28. Следващото заседание е насрочено за 15 март.

На 25 юли 2016 година Мария Гиздева уби 62-годишния Богдан Динев. От 25 до 26 юли, в условията на продължавано престъпление, е използвала няколко пъти платежен инструмент – банкова дебитна карта, издадена на името на убития, без съгласието му, което днес се отхвърля от адвокатът й. Мария сама се предаде и каза, че е била изнасилена. Съдебно-медицинската експертиза обаче не доказа по безспорен начин, че момичето е било изнасилено. На 29 юли Мария Гиздева беше освободена от ареста срещу парична гаранция от 500 лева.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Мария | делото | Гиздева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори