Оставиха в ареста Георги Георгиев, задържан по случая с Дебора

Тази сутрин съдът гледа делото по мярката за неотклонение на Георгиев по досъдебното производство за закани с убийство. Защитата на обвиняемия поиска съдът да отмени ареста.

 09.08.2023 12:36
Оставиха в ареста Георги Георгиев, задържан по случая с Дебора

Състав на Окръжния съд в Стара Загора потвърди ареста на 26-годишния  Георги Георгиев. Срещу него са повдигнати две обвинения - за закани с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова и за нанасяне на средна телесна повреда на момичето.

Тази сутрин тричленен съдебен състав гледа делото по мярката за неотклонение на Георгиев по досъдебното производство за закани с убийство. До делото се стигна след обжалване на постоянния арест, наложен от Районния съд в Стара Загора.

Защитата на обвиняемия адвокат Петко Кънев поиска съдът да отмени ареста и призова съдебният състав да определи решение спрямо морала и вътрешното си убеждение, а не под натиска на обществото.

Адвокатът подчерта, че към момента липсват каквито и данни за извършено престъпление по това досъдебно производство. По думите му няма реални закани с убийство. В единия от случаите 26-годишният мъж казал на Дебора, поглеждайки през отворения прозорец на четъртия етаж: "Не съм сигурен, че ще оцелееш, ако те хвърля". Адвокатът цитира и фрази от чат между двамата, на които се опира обвинението.

В залата 26-годишният мъж каза, че не е запознат с делото и че не е отправял закани. Поиска съдът да измени мярката, тъй като трябва да се грижи за дъщеричката си.

Съдебният състав обяви по-късно, че потвърждава наложения арест. Сред мотивите са, че се касае за тежко умишлено престъпление, за което данните до момента сочат, че извършител е обвиняемият, както и че е налице реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление, като съдът акцентира и върху високата степен на обществена опасност на 26-годишния мъж, склонен към упражняване на физическа агресия.

"Не ме учудва решението", коментира пред журналисти след заседанието адвокатът на Георги, като повтори отново, че няма данни за извършено престъпление по това обвинение.

Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Автор: Светла Тенева


 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Съдът | Георгиев | ареста | закани

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори