Оставиха в ареста 53-годишния мъж, задържан за умишлено убийство в Малко Тръново

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност.

 01.09.2023 16:10
Оставиха в ареста 53-годишния мъж, задържан за умишлено убийство в Малко Тръново

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 53-годишния Т. К., на който е повдигнато обвинение за това, че на 29.08.2023 г. в с.Малко Тръново, област Стара Загора, умишлено умъртвил 47-годишен мъж.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът счете, че са налице данни за съществуваща реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан. Видно от справката му за съдимост той е осъждан на лишаване от свобода, основно за престъпления против собствеността. Тези данни дадоха основание на съда да приеме, че лицето не се е поправило и превъзпитало с налаганите до момента наказания. Налице са и недобри характеристични данни за обвиняемия.
 
Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | данни

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори