Пожарът край Казанлък: ситуацията е тежка, но паника няма

Ситуацията е тежка и трябва да се осигури спокойствие на пожарникарите и военните, за да си свършат работата, да не гори повече гора, а също тук има и военни производства, които са застрашени. Това са складове за боеприпаси, ново и старо сметище на Казанлък, казва Стоян Колев, директор на Пожарна безопасност – Стара Загора.

 18.08.2022 10:00
Пожарът край Казанлък: ситуацията е тежка, но паника няма

По информация на БТВ от мястото на пожара край Казанлък цяла нощ е продължила и към момента също борбата на пожарникари и военни да овладеят огъня. Той избухна на територията на военния полигон при обезопасяване на боеприпаси.

Две тежки машини на мини „Марица изток“ от 1 часа през нощта правят просеки в гората, за да пресекат разпространението на стихията.

Задимено, но пушекът не е много гъст, информира Анна Турлакова от БТВ. „Засега няма информация за пострадали хора. Паника сред хората не съм видяла. Димът и пушекът се усещат в Казанлък, дори в Стара Загора се усещат. Населени места няма застрашени. Имало е опасност, но тя е била овладяна навреме“.

Прекъсване на комуникациите имаше снощи около 18.50 часа - беше затворен пътят Мъглиж-Казанлък. Ситуацията е тежка и трябва да се осигури спокойствие на пожарникарите и военните, за да си свършат работата, да не гори повече гора, а също тук има и военни производства, които са застрашени. Това са складове за боеприпаси, ново и старо сметище на Казанлък, казва Стоян Колев, директор на Пожарна безопасност – Стара Загора.

Два военни хеликоптера участват в гасенето на пожара.

Снимка: КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Казанлък | пожар

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори