Присъда за лихварство

Всеки обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда

 05.06.2019 10:58
Присъда за лихварство

На 04.06.2019 г. Окръжен съд –Стара Загора постанови присъда, с която призна подсъдимия Калчо И. за виновен в това, че през периода от м. октомври 2015 г. до м. май 2016 г. в гр.Раднево без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови сделки, като е предоставял парични кредити (заеми) на физически лица срещу получаване на лихва, за която дейност се изисква такова разрешение, съгласно чл.2, ал.1 от Закона за кредитните институции. Общият размер на предоставените кредити е 1 430 лв., а с дейността си е получил неправомерни доходи в размер на 1 575 лв.

За това престъпление Окръжен съд –Стара Загора наложи на подсъдимия Калчо И. наказание в размер на три години и шест месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

На другия подсъдим по делото -Стефан И. Окръжен съд –Стара Загора наложи наказание в размер на три години лишаване от свобода-условнос изпитателен срок от три години.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд –Пловдив.


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери размер | години | Стара Загора | Окръжен | лихварство

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори