Прокуратурата иска постоянен арест на украинците, превозвали мигранти

Днес, 28 ноември 2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.В., на 20 г., и М.Р., на 20 г., украински граждани.

 28.11.2022 09:48
Прокуратурата иска постоянен арест на украинците, превозвали мигранти

Районна прокуратура – Стара Загора внася искане в съда за задържане на двама украински граждани, обвинени за подпомогнали на мигранти от Сирия и Ирак да преминат незаконно през страната, посочват в прессъобщение до медиите от държавното обвинение.

Днес, 28 ноември 2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Р.В., на 20 г., и М.Р., на 20 г., украински граждани. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 25.11.2022 г. в село Ракитница, общ. Стара Загора, противозаконно са подпомагали чужденци – 22 граждани на Република Сирия, от които 16 пълнолетни и 6 непълнолетни лица, и 1 пълнолетен иракски гражданин, да преминават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, марка „Фолксваген”, с полска регистрация, по отношение на три лица, ненавършили 16-годишна възраст  и спрямо повече от едно лице. 

До настоящия етап на разследването и от анализа на събраните доказателства наблюдаващият прокурор счита, че с оглед високата степен на обществена опасност на деянието и извършителите му и предвид реалната опасност да се укрият и да извършат престъпление, законосъобразната мярка спрямо обвиняемите е „задържане под стража“. 

До момента са проведени редица действия по разследването, а именно оглед на местопроизшествие и на моторното превозно средство, което е иззето като веществено доказателство по делото. Всички сирийски и иракски граждани са разпитани като свидетели, а 7 от тях и пред съдия, събрани са писмени доказателства и др.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Сирия | прокуратура | задържане | спрямо | граждани | Районна | искане | превозно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори