Съмнения за корупция с общински жилища, внесен е сигнал в прокуратурата

Близо 120 жилища са с предписания от комисията за освобождаване, поради неправомерно настанени в тях наематели

 05.04.2019 14:20
Съмнения за корупция с общински жилища, внесен е сигнал в прокуратурата

Общинският съветник и председател на Временната комисия за извършване на проверка на документите на настанените наемателите в общински жилища Янко Янков, входира сигнал в прокуратурата заради съмнения за корупция. Това негово действие е провокирано от множеството сигнали и оплаквания за начина на предоставяне на жилища и поради това, че в 90% от проверените документи са открити нередности.

Близо 120 жилища са с предписания от комисията за освобождаване, поради неправомерно настанени в тях наематели.

„Предоставили сме доклада на комисията и 3 броя дискове със записи, заедно със сигнала. Това е едно от обещанията ми след като станах общински съветник - да изкарам всички далавери, нередности и корупционни практики в Общината. Силно се надявам, че прокуратурата ще извърши обстойна и задълбочена проверка, и ще има повдигнати обвинения. От друга страна съм поискал дисциплинарни наказания на отговорните лица, тъй като не е нормално млади семейства с малки деца, които имат крещяща нужда от тези апартаменти да плащат по 300- 400 лв на свободния пазар, а хора с връзки, приближени до власта и с високи доходи, срещу някой лев или обаждане на подходящия човек да получават жилище с наем между 50 и 80 лв. Това е срамно и позорно действие за всеки забъркал се в тези схеми и заслужава цялата строгост на закона”, коментира Янков.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери общински | Това | Комисията | поради | жилища

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори