Шест години затвор за изнасилвач

Мъжът е изнасилил своя роднина

 15.03.2019 11:16
Шест години затвор за изнасилвач

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден 26-годишен мъж, който на 11 май миналата година е изнасилил 63-годишна жена. Престъплението е извършено в николаевско село, в условията на опасен рецидив. Мъжът е използвал сила - нанесъл множество удари в областта на главата и тялото й. Районен съд-Казанлък му е наложил наказание от шест години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, като присъдата е потвърдена от Окръжен съд-Стара Загора и е влязла в сила. 

На 10 срещу 11 май 2018 г. мъжът посетил 63-годишната жена. Тъй като били роднини, пострадалата се отнесла гостоприемно към него и след като го изпратила да се прибира в дома си, се подготвила за нощуване.Тя излязла за кратко на двора, а през това време мъжът се върнал в дома й и се скрил под леглото. Жената  угасила осветлението и легнала да спи, при което той се нахвърлил върху нея, нанесъл й юмручни удари и натискал тялото й с крак, след което я изнасилил.

До момента мъжът има 7 присъди за престъпления против собствеността и други, като последното му осъждане на „лишаване от свобода“ е за хулиганство, което е било изтърпяно през декември 2017 г.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, считано от 12 май 2018 г., спрямо него е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В хода на първоинстанционното съдебно производство мъжът е признал вината си и е проведено съкратено съдебно следствие. Осъден е на 9 години „лишаване от свобода“, които с оглед законовите изисквания са намалени с 1/3 и окончателното наказание е 6 години „Лишаване от свобода“.  По жалба на осъдения срещу размера на наказанието е образувано производство пред втора инстанция и след разглеждането му, първоинстанционната присъда е изцяло потвърдена.

Наказанието  следва да се изтърпява при първоначален „строг режим“.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери години | Казанлък | изнасилил

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори