16 лица са задържани в рамките на специализираната полицейска операция в Старозагорско

Обект на проверките са различни направления - криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата. До момента, в хода на планираните мероприятия са проверени 621 лица, 328 МПС, 27 търговски обекта.

 24.03.2023 19:06
16 лица са задържани в рамките на специализираната полицейска операция в Старозагорско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони се провежда в област Стара Загора. Акцията стартира в ранните сутрешни часове и се провежда от служители на ОДМВР-Стара Загора, районните управления в областта. Извършват се проверки съвместно с представители на Държавно горско стопанство и Областна дирекция „Безопасност на храните“.

Обект на проверките са различни направления - криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата. До момента, в хода на планираните мероприятия са проверени 621 лица, 328 МПС, 27 търговски обекта. По ЗМВР са задържани 16 лица, обобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Съставените протоколи по чл.64 и 65 от ЗМВР са 24. Проверени са 14 заложни къщи.

Момент от акцията в старозагорския квартал "Лозенец"

Съставени са 140 АУАН и фиша. Най-много нарушения са констатирани по Закона за движение по пътищата. Регистрирани са били общо 10 престъпления. Започнати са били 4 досъдебни производствa и едно бързо производство. Полицейските служители са намерили и иззели 71 незаконно притежавали ловни патрона от адрес в гр.Крън, намерени и иззети са дрехи от защитени търговски марки от търговски обекти в Стара Загора. На три адреса е установено незаконно съхранение на дърва. Установен е случай на водач, който управлявал моторно превозно средство с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Съставени са 8 АУАН и констативни протоколи на други органи.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лица | Стара | Загора | служители | закона | били | търговски | незаконно | пътищата | превозно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори