18-годишният ученик, причинил ПТП, при което пострадаха трите момичета, поиска по-лека мярка

Определението на съда е обжалвано и предстои делото да се гледа пред Пловдивския апелативен съд на 25.01.2022 год.

 21.01.2022 17:11
18-годишният ученик, причинил ПТП, при което пострадаха трите момичета, поиска по-лека мярка

Окръжен съд – Стара Загора остави без уважение искането на 18-годишния Никола Михайлов за промяна на мярката му за неотклонение „Домашен арест“, която се осъществява чрез поставено устройство за електронно наблюдение, в по-лека такава. Това съобщиха от пресцентъра на съда. 

Определението на съда е обжалвано и предстои делото да се гледа пред Пловдивския апелативен съд на 25.01.2022 год.

Ученикът бе привлечен като обвиняем за това, че на 01.10.2021 г. в гр. Стара Загора, по ул. „Христина Морфова“, при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, и умишлено е причинил телесни повреди на повече от едно лице, а именно – на 23-годишната Д.М. - многостепенна тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на ляв крак, на 23-годишната П.П. - средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда.

Съдебният състав счита, че по досъдебното производство са извършени множество процесуално-следствени действия, които подкрепят първоначалния извод, че от събраните по делото данни може да се направи обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Според съда, в случая не са налице обстоятелства за изменение на мярката му за неотклонение от „домашен арест” в по-лека такава. С оглед високата степен на обществена опасност на деянието, тежкият резултат и обществената опасност на обвиняемия като водач на моторно превозно средство, съдът счете, че мярката за неотклонение „домашен арест” и понастоящем съответства на целите на закона, се посочва в прессъобщението до медиите.

Междувременно, в Стара Загора започва поредна кампания в подкрепа на най-тежко пострадалото момиче - Диана Митева.  От утре стартират благотворителна фотоизложба и търг. Събитието се организира от Международният младежки център, Фото "Узунови" и старозагорски фотографи . 

В рамките на седмица и половина, старозагорци ще имат възможността да подкрепят благотворителната кампания като си закупят фотографии от изложбата, която ще бъде на следните места: - От 22-ри до 23-ти януари - на площада пред Община Стара Загора;  от 24-ти до 28-ми януари - във фоайето на Община Стара Загора и от  29-ти до 30-ти януари - на площада пред Община Стара Загора.      Там ще има и кутии за дарения. Паралелно с благотворителната изложба ще се проведе и онлайн търг на официалната страница на кампанията "С Диди съм за крачка напред", следния адрес: https://www.facebook.com/sDIDIsum. Фотографите, участници в инициативата, ще предоставят избрани свои творби с начална цена. На 24-ти януари на официалната страница на кампанията ще бъдат публикувани фотографиите и ще бъде даден старт на търга. Там ще бъдат оповестени и условията за участие в наддаването.

Снимка: stz24.com, архив

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | мярката | делото | неотклонение | лека | съда | арест | телесна | повреда

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори