36 са жертвите на катастрофи в Старозагорско през изминалата година

Основната причина за пътните инциденти е превишената скорост

 04.04.2019 11:30
36 са жертвите на катастрофи в Старозагорско през изминалата година

През 2018 г. в Старозагорска област са регистрирани 1390 пътнотранспортни произшествия, при които са убити 36 и ранени 456 души. В сравнение с 2017 година тежките катастрофи са с 9 по-малко, убитите – също с 9 по-малко, а ранените - с 11 повече.

Заради превишена и несъобразена скорост са настъпили 488 пътнотранспортни произшествия, при които 21 човека са загубили живота си, а 150 са получили специализирана медицинска помощ след наранявания.

Вследствие на неправилно движение са настъпили 451 катастрофи с 9 загинали и 121 ранени, при отнемане на предимство – 241 катастрофи с 6 загинали и 137 ранени. Алкохолът и другите упойващи вещества са причинили 49 инцидента с 15 ранени.

Статистиката беше представена по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, което се проведе в Областна администрация. В него взеха участие зам.-областният управител Димитър Драчев, комисар Илиян Илиев, началник отдел „Охранителна полиция“, представители на ОД МВР и на общините.

Членовете на Областната комисия приеха План-програма за ограничаване на пътнотранспортните произшествия и повишаване на безопасността на движение през 2019 година. Тя е насочена към реализиране на поставената в стратегическите документи цел - намаляване на жертвите на пътнотранспортните произшествия. Програмата предвижда увеличаване на проверките за използване на предпазни колани, за употреба на алкохол и упойващи вещества, за шофиране с превишена скорост, както и засилване на контрола върху пешеходците, нарушаващи правилата за движение.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Движение | ранени | катастрофи | произшествия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори