Румен Радев: Скелето на свободата ни е изградено от български и руски кости

Президентът благодари на Негово Светейшество Неофит и Негово Светейшество Кирил, Патриарх на Москва и цяла Русия, за съслужението, което духовните глави на България и Русия извършиха по-рано в Шипченския манастир „Рождество Христово"

 03.03.2018 14:00
Румен Радев: Скелето на свободата ни е изградено от български и руски кости

"След 140 години трудно някой ще каже кои от костите, които лежат тук, са български и кои са руски. Но от тези кости е изградено скелето на нашата свобода". Това заяви президентът Румен Радев, който държа реч по случай националния празник на България на връх Шипка.

"Шипка е капитал от историческо достойнство, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на потомците си и кой ние не бива да пилеем", допълни той. 

"Вие бяхте тук, дори когато политиците ги нямаше. Защото вие знаехте, че с вашето присъствие и почит скрепявате историческата истина. Защото вие, млади и стари, сте опълченците на историческата правда, които не допуснахте тя да бъде поругана и низвергната. Към вас е моята човешка благодарност. Вечна памет за героите! Вечна признателност към воините на Царя Освободител", каза държавният глава. 

Президентът благодари на Негово Светейшество Неофит и Негово Светейшество Кирил, Патриарх на Москва и цяла Русия, за съслужението, което духовните глави на България и Русия извършиха по-рано в Шипченския манастир „Рождество Христово" в град Шипка.

„Благодаря за мъдрите думи, признателността, благодарността и християнския дух, който помни, но и прощава, който осмисля свободата и извисява човека"

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери България | Шипка | Русия | Негово | Светейшество

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Иван 04.03.2018 08:40

Много достоен мъж.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори