Старозагорският куклен театър с участие в ТЕАТРОСКОП

кипът ще представи „Миг от Коледа“ – театър в кутия, три отделни кутии с историите: „В Коледната нощ“ (Мария Джойкева), „Дядо Коледа пътува“ (Елица Матева) и „Работилницата на джуджетата“ (Станислав Матев).

 08.06.2023 08:32
Старозагорският куклен театър с участие в ТЕАТРОСКОП

Старозагорският куклен театър ще вземе участие във второто издание на Международния фестивал на театралната миниатюра „ТЕАТРОСКОП“, организиран от Театър "Арт Ленд"/ Theatre 'Art Land'.

Екипът ще представи „Миг от Коледа“ – театър в кутия, три отделни кутии с историите: „В Коледната нощ“ (Мария Джойкева), „Дядо Коледа пътува“ (Елица Матева) и „Работилницата на джуджетата“ (Станислав Матев). Фестивалът ще се проведе от 12 до 16 юни в София, Пловдив и Бургас.

Театър в кутия е известното по света куклено течение „Caja Lambe Lambe”. Тази форма на куклено изкуство е популярна в Латиноамериканските страни, най-често се среща като улично изкуство и фестивални участия. Характерното за кукленият театър в кутия е , че представлението се играе в рамките на 3 до 5 минути само на един човек.

Кукленото изкуство насърчава съпричастността, любопитството и въображението и на двете страни участващи в чудото театър.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери театър | Коледа | изкуство | кутия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори