Аерофотограф с изложба в Казанлък

Явор Мичев се представя в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък от 14 до 25 март

 13.03.2019 08:33
Аерофотограф с изложба в Казанлък

Явор Мичев, авторът на сюрреалистичната фотография „Солта на морето“, която преди по-малко от месец спечели отличието „Най-добър кадър на фотограф от България“ в раздел „Любители“ от конкурса Sony World PhotographyAwards, идва в Казанлък. Кадърът TheSalt of theSea е част от изложбата, с която Явор Мичев се представя в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък от 14 до 25 март.

Авторът, IT – специалист по професия, е изключително популярен със своите аерофотографии. Увлича се от изкуството на светлината още от времето, преди да започне следването си в университета в Русе, където живее и сега. Страстта да снима от високо го обзема, когато през 2007 г. лети за пръв път с мото делтапланер. Днес аерофотографията превзема изцяло свободното му време. Комбинацията от преживявания в летенето и снимането провокира у Явор Мичев творчески търсения, отваря нови хоризонти за различни авторски проекти. В аерофотографията той концентрира изцяло енергията и познанията си, при това -  с отлични резултати.

Явор снима от парапланери, мотопланери, делтапланери, паратрайкове и малки самолети. От 2014 г. експериментира с безпилотни радиоуправляеми платформи и дронове.

“За мен аерофотографията е сбъдната мечта. Все едно виждам и отразявам света през погледа на птицата. Светът оживява в нови композиции и сюжети, а дори и най-познатите места неочаквано се променят, бих казал приказно“, споделя Мичев пред своята публика.

„Приемам фотографията като вид уединение, имам нужда да усетя мястото, за да успея да уловя особения момент, който много често трае минути или секунди - проблясване на слънцето зад облак, разразяваща се буря или преминаващ човек в кадъра - и след това изчезва. Ако си достатъчно често навън с камерата, късметът е по-щедър към теб. Да търсиш нестандартната гледна точка - може би това предизвикателство и възможност на фотографията, ме привлича най-много“, разкрива русенецът.

Първото участие на Мичев в изложба е съвместна фотографска изява в Националния исторически музей на Букурещ през 2006 г. Първата му самостоятелна изложба е същата година в Окръжната библиотека – Русе.

Изложбата „Аерофотография“ ще бъде открита в 17.30 часа на 14 март.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Казанлък | изложба | Мичев | аерофотографията

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори