Актрисата Светла Тодорова участва в балета „Антигона“

Тя е една от най-обичаните актриси с многобройни роли на сцената на ДТ“Гео Милев“, в чийто състав е от 1997г.

 25.07.2019 08:05
Актрисата Светла Тодорова участва в балета „Антигона“

Светла Тодорова, позната и обичана актриса от състава на ДТ“Гео Милев“ ще участва в балета „Антигона“, чиято премиера е на 27 юли на Античен Театър.

„Много ми харесва тази симбиоза на двете изкуства – театър и балет. Изключително интересна е работата с хореографа Людовик Парти. Той ми поставя актьорски задачи, които включват и много движения от танцовия театър. Моята роля се вплита в постановката 4 пъти - в началото с думите на Хора от пиесата „Антигона“ на Жан Ануи въвеждам зрителите в действието и представям участниците. Във второто си включване имам един прекрасен текст на автора за трагедията и как може да я отключи един дребен момент и тя да продължи да се развива от само себе си. Много интересен е третият момент, в който трябва да разиграя полудяване и с Людовик Парти работихме върху движенията много прецизно, много динамично, много интересно – с вдигане, „израстване“, извисяване на фигурата от земята и постепенно нагоре....Четвъртото ми появяване с думите на Хора е накрая, когато вече Антигона е мъртва.

Завършила съм точно специалността „Движенчески театър“ в Нов български университет. Но от следването си досега не съм имала такова задание и в такъв обем на сцената. За мен и с мен Людовик Парти работи като истински режисьор – отделно като образ и като вплитане с всички останали артисти от балетната трупа на сцената. Изключително съм благодарна за поканата и възможността да работя с Людовик Парти и с младата балетна трупа. Вярвам силно, че именно това преплитане, взаимодействие и взаимно обогатяване на различните изкуства е смисълът и движението ни напред и е особено обогатяващо за нас и безкрайно любопитно – за публиката“, разказва Светла Тодорова.

Тя е една от най-обичаните актриси с многобройни роли на сцената на ДТ“Гео Милев“, в чийто състав е от 1997г. Ръководи собствена Младежка театрална студия „Движение“ при НЧ „Св. Климент Охридски - 1858“ – Стара Загора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Тодорова | Светла | Антигона

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори