Актьорът от Кукления театър в Стара Загора Любомир Желев спечели награда за вдъхновение на Фестивала "Двама са малко, трима са много"

Любомир Желев е роден в Стара Загора. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорство за куклен театър в класа на Доря Рускова. Работил е на сцените на Куклените театри в Сливен и Ямбол. От 2022 година е част от трупата на Държавен куклен театър Стара Загора.

 07.09.2023 15:51
Актьорът от Кукления театър в Стара Загора Любомир Желев спечели награда за вдъхновение на Фестивала "Двама са малко, трима са много"

Актьорът от Кукления театър в Стара Загора Любомир Желев спечели награда за вдъхновение „НевиДИМО дете“ за ролите си в спектаклите „Парченце от луната“ (Куклен театър Стара Загора), „Бременските музиканти“ (Театър 199) и „Пипи дългото чорапче“ (Куклен театър Ямбол) на тазгодишното издание на Фестивала "Двама са малко, трима са много".

Любомир Желев е роден в Стара Загора. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорство за куклен театър в класа на Доря Рускова. Работил е на сцените на Куклените театри в Сливен и Ямбол. От 2022 година е част от трупата на Държавен куклен театър Стара Загора. Тогава поставя като автор и режисьор спектакъла за възрастни „Хотел“.

Прави забележителни роли  като актьор  в най-новите спектакли за възрастни „Завод“ и „Банкови кризи и наказания“ на сцената на ДКТ Стара Загора.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | театър | Желев | Любомир

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори