„Алея Стара Загора“ откриха в ОУ „Кирил Христов“

Коридорът на етажа е изцяло посветен на Стара Загора и на именити художници, поети и писатели, чийто живот е бил свързан с града

 18.04.2019 08:24
 „Алея Стара Загора“ откриха в ОУ „Кирил Христов“

Областният управител Гергана Микова и директорът на ОУ "Кирил Христов" Господин Балъкчиев откриха символично новата „Алея Стара Загора“ на четвъртия етаж в учебното заведение. Коридорът на етажа е изцяло посветен на Стара Загора и на именити художници, поети и писатели, чийто живот е бил свързан с града. Стените са боядисани в зелен цвят и са украсени със знамена с герба на Стара Загора. Флаери разказват интересни моменти от биографиите на известните творци. Има и откъси от стихове, повечето от които учениците изучават в часовете по литература.

По подобен начин са решени и коридорите на останалите етажи в сградата. Първият е посветен на България и нейната история, а вторият – на историята на обединена Европа.   

Балъкчиев показа на областния управител и музейната сбирка, посветена на патрона на училището – големия български поет и писател Кирил Христов. В нея отскоро присъства и неговият оригинален пръстен, който наследници на твореца дариха на 22 март.

„Щастлива съм, че бях ваш гост. Вашето училище е доказателство, че когато нещо се прави с любов и желание, то се получава. Явно тук работи прекрасен екип от млади хора с иновативни идеи, благодарение на които ОУ „Кирил Христов“ може да се нареди достойно до най-добрите европейски училища“, каза Микова.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Христов | посветен | Кирил | училището | Микова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори