Библиотека „Родина” представя “Животът и смъртта на Людмила Живкова. Биография”

Новата биография на Людмила Живкова е резултат на многогодишен труд на автора Иво Милев

 24.03.2019 08:11
Библиотека „Родина” представя “Животът и смъртта на Людмила Живкова. Биография”

Документалната сага “Животът и смъртта на Людмила Живкова. Биография” с автор Иво Милев ще бъде представена на 27 март (сряда) от 18:00 часа в Галерия „Байер“ в Стара Загора. Ден след представянето на биографичната книга в рамките на Чудомировите празници в Казанлък, авторът й ще гостува и в града на липите.

Това, което е направил Иво Милев е “едно от най-важните събития в литературата и историята ни за последните години”, казва за книгата стриктният наблюдател на книжния пазар Светлозар Желев.

Новата биография на Людмила Живкова е резултат на многогодишен труд на автора Иво Милев. Той работи по темата Людмила Живкова от 2009 г. във връзка с развитие на проект за игрален филм на продуцентските компании СИА и Камера. След работа с над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част неизползван досега, книгата представлява ултимативния биографичен разказ за Людмила.

В центъра на този разказ е личната драма и трагедия на една жена, умряла с чувството, че е предадена, изоставена и излъгана, дори от собствения си баща, а смъртта й и до днес продължава да буди загадки.

„Животът и смъртта на Людмила Живкова“ е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в еднаква мяра.

Иво Милев е подходил с хирургическата точност на хронист. Събрал е детайлите в едно плътно цяло. Оформил е образ, който може да се възприема с хладен разум. Документалната сага не е предназначена да защитава или отрича времето, хората, решенията им. Това е описание, страничен поглед върху всичко възможно, което ги е оформило.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери смъртта | Людмила | Живкова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Тонев 24.03.2019 08:16

"Ултимативен биографичен разказ"??? Ей, научете поне значението на "вносните" думички в Бг-езика, преди да ги използвате най папагалски.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори