Библиотека "Родина" в Стара Загора се включва в Деня на четенето

Инициативата ще се проведе в цялата страна и цели да насочи вниманието към четенето като възможност за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения.

 17.11.2023 09:21
Библиотека "Родина" в Стара Загора се включва в Деня на четенето

Библиотека "Родина" в Стара Загора се включва в инициативата "Ден на четенето", която се провежда днес - 17 ноември.

Фондация "Четене", фондация "Детски книги" и сдружение "Книги и четене" поставят началото на първия "Ден на четенето" в България. Инициативата ще се проведе в цялата страна и цели да насочи вниманието към четенето като възможност за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения.
За мото на събитието организаторите избират "Четенето дава възможности", с което  се надяват да променят нагласите, че книгите са занимание единствено за свободното време, и че насърчаването на интереса към четенето се случва единствено в училище.

Заповядайте да почетете в къта за задушевно четене и чаша чай в Централна библиотека на бул. "Руски" 17, канят от старозагорската библиотека.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери библиотека "Родина" | се включва в инициативата | Ден на четенето

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори