Бизнесмен откри и върна бронзов знак на Община Стара Загора

Знакът е бил случайно открит при посещение по работа на Евгени Спиров в стара леярска фабрика в Карлово

 27.11.2018 12:25
Бизнесмен откри и върна бронзов знак на Община Стара Загора

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров изпрати благодарствен адрес на бизнесмена Евгени Спиров, пастпрезидент на Ротари клуб Стара Загора, Дистрикт 2480. Повод е предаденият от него на Община Стара Загора бронзов знак, изобразяващ един от забележителните символи на града – лъвицата с лъвчето от каменен релеф от 11-12 в., открит в Стара Загора през 1949 г. и станал един от символите не само на града, но и на България.

Знакът е бил случайно открит при посещение по работа на Спиров в стара леярска фабрика в Карлово, работеща в момента в сферата на военната индустрия. Знакът е бил изработен вероятно по поръчка преди много години. За жалост, калъпът, по който е отлят бронзовият  знак, не е бил открит, изглежда безвъзвратно загубен.

„Знакът е истинска ценност за мен, отлят е от чист бронз и тежи около 40 кг. Поздравявам Ви за будното гражданско самосъзнание и активност, които проявявате не само в конкретния случай, а и при вземането на важни за нашия град решения. Стара Загора има нужда от повече активни и милеещи за добруването на града личности като Вас самия“, пише в благодарствения адрес на кмета. Над бюрото в неговия кабинет е поставен идентичен знак със символа на града.

Живко Тодоров има намерение да постави красивия и много добре изработен бронзов знак на фасадата на сградата на Община Стара Загора, която през следващата година ще бъде изцяло обновена.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Евгени Спиров | открит знак

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори